ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ- 1 1/2 κιλό ψάρι Κατεψυγμένο (σφυρίδα ή συναγρίδα)
- 1 φλυτζ. κρασί λευκό
- 1/2 φλυτζ. λάδι
- 1/2 φλυτζ. χυμό λεμονιού
- 1 ντομάτα μεγάλη ξεφλουδισμένη
- 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι ,πιπέρι
Καθαρίζετε το ψάρι, το πλένετε ,το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με το αλάτι και το πιπέρι.Αλείφετε ενα πυρίμαχο σκεύος με λίγο λάδι, τοποθετείτε στη μέση το ψάρι, το περιχύνετε με το κρασί, το χυμό λεμονιού και το λάδι.
Βάζετε το σκεύος στο φούρνο και ψήνετε το ψάρι στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.Κατά διαστήματα με ενα κουτάλι το περιχύνετε με το ζουμί του.Κόβετε τη ντομάτα σε φέτες τις βάζετε πάνω απο το ψάρι ,πασπαλίζετε με το μαιντανό και το αφήνετε στο φούρνο για αλλα 10 λεπτά.Αφήνετε λιγο να κρυώσει και το σερβίρετε σε πιατέλα αφου το περιχύσετε με τη σάλτσα του.
Καλή επιτυχία
Ενα καλό κατεψυγμένο ψάρι ειναι εξ ίσου νόστιμο με το φρέσκο.Βέβαια το σωστό μαγείρεμα παίζει σπουδαίο ρόλο και αυτη ειναι μια δοκιμασμένη συνταγή. Περιμένω τις δικες σας συνταγες στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
Μια προσφορά των Προϊόντων ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ