Άνοιξε πριν από 1310 χρόνια και ακόμα λειτουργεί - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Άνοιξε πριν από 1310 χρόνια και ακόμα λειτουργεί



Το Nishiyama Onsen Keiunkan είναι αυτή τη στιγμή το πιο παλιό ξενοδοχείο στον κόσμο. Όχι μόνο λειτουργεί εδώ και 1310 χρόνια, αλλά και από την ίδια οικογένεια.


Βρίσκεται στα βουνά του Kyoto, ακριβώς στην καρδιά της Ιαπωνίας, κρυμμένο ανάμεσα στις διάσημες θερμές πηγές της περιοχής του Yamanashi.

Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, πρόκειται για το αρχαιότερο ξενοδοχείο και ίσως και επιχείρηση του κόσμου, αφού προσφέρει τις υπηρεσίες του ανελλιπώς εδώ και πάνω από 1310 χρόνια.








Άνοιξε τις πόρτες του το 705 μ.Χ με σκοπό να γίνει το σημείο όπου η αυτοκρατορική φρουρά και διάσημοι Shogun (κάποιους αιώνες μετά) θα μπορούσαν να χαλαρώσουν, κάνοντας χρήση του φυσικά ζεστού νερού που αναβλύζει από τις θερμές πηγές. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα, λειτουργεί και ανήκει στην ίδια οικογένεια που εδώ και 52 ολόκληρες γενιές ασχολείται με το ξενοδοχείο.
Αν και αρκετά μεγαλύτερο από το πώς ξεκίνησε 13 αιώνες πριν, δεν είναι πολλά αυτά που έχουν αλλάξει στην εικόνα του ξενοδοχείου. Με απόλυτο σεβασμό στο τοπίο που το περιβάλλει και αφοσίωση στο τρίπτυχο ηρεμία, χαλάρωση, ευεξία, αποκλειστικός στόχος ήταν και παραμένουν οι αξεπέραστες υπηρεσίες προς τους πελάτες που το επιλέγουν.













Japanese inn



















Συνολικά έξι πισίνες με νερό από τις θερμές πηγές βρίσκονται στη διάθεση του κάθε επισκέπτη. Οι τέσσερις εσωτερικές και οι δύο έξω στον καθαρό αέρα του βουνού. Πέρα από την επιλογή μέσα ή έξω, υπάρχουν 4 επιλογές που έχουν να κάνουν με το είδος του νερού. Αναλόγως το από που αναβλύζει, διαφορετικές αναλογίες ασβεστίου, νατρίου και χλωρίου βρίσκονται στο νερό της πισίνας, αποκτώντας άλλες ιδιότητες η κάθε μια.

























Πιθανότατα όμως φτάνοντας σε μια τέτοια τοποθεσία και σε ένα τέτοιο σημείο του πλανήτη, το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολεί είναι η ακριβής σύσταση του νερού…
via

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας