Βίλα Λεβίδη: H ιστορία του Αρχοντικού των μεγάλων ταινιών του Ελληνικού Κινηματογράφου - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Βίλα Λεβίδη: H ιστορία του Αρχοντικού των μεγάλων ταινιών του Ελληνικού Κινηματογράφου



Όσες φορές και να τις δεις, τις κλασικές ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά έχουν χαραχτεί βαθιά στη μνήμη μας και δεν παλιώνουν ποτέ. Ατάκες, σκηνές, τραγούδια και πρωταγωνιστές μας βοηθούν να ξεφύγουμε για δύο ώρες από την καθημερινότητά μας.


Το παρελθόν του ελληνικού κινηματογράφου, παραμένει διασκεδαστικό κόντρα σε αυτούς που λένε ότι η παρελθοντολαγνεία είναι κουραστική κι ανώφελη.







Ένα σπίτι που χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές ελληνικές ταινίες ήταν η Βίλα Λεβίδη, που βρίσκεται στην είσοδο της Παλλήνης, μετά την Αττική οδό σε ένα λόφο δεξιά.








Τα ψηλά πεύκα-κυπαρίσσια στον περιβάλλοντα χώρο, η είσοδος με τη μεγάλη καμάρα, αλλά και άλλες καμάρες που υπάρχουν, οι άσπροι τοίχοι με τα κεραμίδια σε χρώμα ώχρας, η περιστροφική σκάλα με επένδυση σε χρώμα κεραμιδί, η πισίνα έχουν καταγραφεί μοναδικά στο σελιλοϊντ των χρόνων εκείνων.







Για τους πλέον παρατηρητικούς σε αυτόν το χώρο γυρίστηκαν μεταξύ άλλων οι ταινίες της Φίνος Φιλμ «Η Αρχόντισσα Και Ο Αλήτης», «Το Λεβεντόπαιδο», «Ο Μάγκας Με Το Τρίκυκλο», «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση», «Ο Τρομοκράτης», «Μια Ιταλίδα Από Την Κυψέλη» και άλλες.





Το «Κτήμα Λεβίδη», είναι ένα μεγάλο κτήμα 80 στρεμμάτων στην είσοδο της Δ.Ε Παλλήνης σχεδόν στο κέντρο του ενιαίου Δήμου.









Ένας πράσινος λόφος, γεμάτος δέντρα και εγκαταστάσεις μικρές και μεγάλες, που τον αναφέρουν ως «πύργο με τα 70 δωμάτια», τον οποίο έκτισε το 1935 ένας κορυφαίος αρχιτέκτονας της εποχής, ο Κωνσταντίνος Σακελλάριος.







Μετά το θάνατο της Τούλας Λεβίδη, ιδιοκτήτριας, το κτήμα πουλήθηκε σε Έλληνες επιχειρηματίες το 1991. Μετά την πώληση η περιοχή εγκαταλείφθηκε, η βίλα των 70 δωματίων γνώρισε τη δύναμη του χρόνου και υπέστη μεγάλες φθορές.

Σήμερα αυτό που εντυπωσιάζει έναν επισκέπτη σε αυτό το χώρο, είναι η καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει πρώτα ο χρόνος, αλλά κυρίως τα βέβηλα χέρια των ανθρώπων.













Ακόμα και οι καλωδιώσεις του ηλεκτρικού είχαν εξαφανιστεί. Τρύπες σε τοίχους που δεν μπορούν να εξηγηθούν παρά μόνο ότι προέρχονται από κάποιους κυνηγούς θησαυρών που γνώριζαν την ιστορία των ιδιοκτητών της βίλας.







Η αξιοποίηση της έκτασης δεν υλοποιήθηκε ποτέ, καθώς ένα τμήμα της είναι χαρακτηρισμένο σαν δασική έκταση. Υπάρχει και η φήμη ότι πίσω από τους αγοραστές είναι η τέως βασιλική οικογένεια.











Ευτυχώς που σήμερα μέσα από τις παλιές κινηματογραφικές ταινίες απολαμβάνουμε τη μαγεία αυτού του εξαιρετικού τοπίου, που δυστυχώς έχει σωθεί μόνο στα καρέ των ταινιών της Φίνος Φίλμ.







































Μερικές από τις σκηνές εντός και εκτός της βίλας, συγκεντρώσαμε στο παρακάτω βίντεο:




koolnews.grtilestwra.com

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας