15 απίθανα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε πριν γεμίσουν με τουρίστες. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

15 απίθανα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε πριν γεμίσουν με τουρίστες.

Όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε στις διακοπές, επιλέγουμε συχνά τα πιο διάσημα μέρη όπου μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας χωρίς πολύ μεγάλη προετοιμασία.




Για κάποιο λόγο, σκεφτόμαστε: «Όσο περισσότεροι τουρίστες, τόσο καλύτερο πρέπει να είναι το μέρος.» Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα σωστό. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από μέρη που αποτελούν ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο. Όμως, δεν έχουν γίνει ακόμη τόσο διάσημα στους ταξιδιώτες.

Επιλέξαμε 15 εντελώς μαγικά μέρη όπου θα έχετε την δυνατότητα να ξεφύγετε από τη φασαρία και την πολυκοσμία του πλήθους που πραγματικά διαταράσσουν την ησυχία.




Jose Ignacio, Ουρουγουάη
© protothema




Μόλις 300 άνθρωποι ζουν στο Jose Ignacio αλλά το χειμώνα (κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Νότια Αμερική) αυτή η πόλη γεμίζει με Λατινοαμερικανούς αστέρες όπως η Σακίρα. Αυτός είναι ο λόγος που μπορείτε να βρείτε πολυτελή ξενοδοχεία και μοντέρνα εστιατόρια εκεί. Το Jose Ignacio είναι το τέλειο μέρος για ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν ένα κομμάτι πολυτέλειας και θα βρουν την ιδιωτικότητα που επιθυμούν.




Koh Rong, Καμπότζη
© thousandwonders




Αν θέλετε ένα διάλειμμα από τον πολιτισμό, τότε πρέπει να επισκεφτείτε το νησί Koh Rong. Δεν υπάρχουν ουρανοξύστες, θόρυβος ή αυτοκίνητα αλλά μόνο ησυχία, μερικά ειρηνικά ψαροχώρια και αγνή φύση. Το μέρος μπορεί να περιγραφεί με την εξής πρόταση: «Έτσι ήταν η Ταϊλάνδη πριν από 20 χρόνια.»




Μπαγκλαντές
© (с)Saad Rahman




Το Μπαγκλαντές είναι μια εντυπωσιακή όμορφη γη με διαφορετική κουλτούρα και πλούσια ιστορία. Ο τουρισμός δεν είναι ένας ιδιαίτερα ανεπτυγμένος τομέας της οικονομίας αν και υπάρχουν πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Μερικά από αυτά είναι τα αρχοντικά Maharaj, η μεγαλύτερη ακτή μαγκρόβια του κόσμου και η μεγαλύτερη παραλία του πλανήτη.




Σόφια, Βουλγαρία
© (с)Aleksasho




Η Σόφια είναι μια από τις φθηνότερες τουριστικές πόλεις του εξωτερικού, τουλάχιστον σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές. Η κύρια πόλη της Βουλγαρίας έχει πλούσια ιστορία αρχιτεκτονικής που εγγυημένα θα σας καταπλήξει. Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, η Σόφια δεν θα μείνει στο παρασκήνιο της τουριστικής βιομηχανίας για πολύ καιρό. Σύντομα θα αποκαλυφθεί και στους υπόλοιπους ανθρώπους με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει από τουρίστες.




Ambergris Caye, Μπελίσε
© (с)Scott E. Allen




Το νησί Ambergris Caye έχει πλούσια ιστορία. Σε διάφορες χρονικές στιγμές ζούσαν εκεί οι Μάγια, κυνηγοί φαλαινών και πειρατές. Σήμερα προσελκύει δύτες από όλο τον κόσμο. Βρίσκεται κοντά στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Μπελίζε, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο ύφαλο σε όλο τον κόσμο.




Μιανμάρ
© rsaa




Η Μιανμάρ ή όπως είναι αλλιώς γνωστή, η Βιρμανία είναι μια μικρή χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία. Η λέξη «Μιανμάρ» σημαίνει «Γρήγορα» και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Μόνο 300.000 άτομα επισκέφτηκαν τη χώρα το 2010 αλλά 3 χρόνια μετά, αυτός ο αριθμός είχε φτάσει τους 2 εκατομμύρια τουρίστες. Ο τουρισμός της χώρας αυξήθηκε με γρήγορους ρυθμούς αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος για μια βόλτα στην έρημη λίμνη Inle και για να δείτε το ηλιοβασίλεμα να αντανακλάται στο Shwedagon Paya.




Ροατάν, Ονδούρα
© (с)Huy Hoang




Τα κρουαζιερόπλοια ξεκίνησαν να επισκέπτονται την ακτή της Ροατάν το 2005. Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει γιατί η Ονδούρα δεν είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο. Το μέρος ξεκίνησε να αποκτά δημοτικότητα με την εμφάνιση των δυτών, που κατέφυγαν στο νησί για να δουν τον Μεσοαμερικανικό κοραλλιογενή ύφαλο. Στο ίδιο νησί, θα έχετε την ευκαιρία να πάτε για ψώνια, και μπορείτε να εξερευνήσετε το αρχιπέλαγος Cayos Cochinos.




Απουλία, Ιταλία
© (с)Davide Tornese




Οι διακοπές στην Απουλία θα είναι σίγουρα αξέχαστες: η γαλάζια θάλασσα, η κόκκινη γη, τα χρυσά ηλιοβασιλέματα και το σημαντικότερο, οι πολύ φιλόξενοι κάτοικοι. Εκτός από την ξεκούραση στην παραλία θα βρείτε πολλά μέρη με ενδιαφέρον για να επισκεφτείτε: το κάστρο του Bari, τη βασιλική Santa Croce και το αρχαιολογικό μουσείο Rignano Garganico.




Ζάμπια και Ζιμπάμπουε
© world-fact




Ναι, αυτό το πανέμορφο μέρος είναι γνωστό σε πολλούς ανθρώπους. Αλλά αυτό που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Hwanga το ξέρουν λίγοι. Το πάρκο είναι τεράστιο: 14.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ξεχωρίζει για τις λίμνες, τα σπάνια φυτά, τα άγρια ζώα και τα πουλιά της Αφρικής. Το εθνικό πάρκο είναι περήφανο για τους ελέφαντές του. υπάρχουν εκεί περισσότεροι από 30.000.




Μπουσάν, Νότια Κορέα
© (с)Colin Jones




Ενώ οι ορδές των τουριστών βρίσκονται στη Σεούλ, τότε θα είναι καλύτερα να επισκεφτείτε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, το Μπουσάν. Συχνά αποκαλούν το μέρος: «η θερινή πρωτεύουσα της Κορέας» λόγω των πολλών παραλιών της. Επίσης, το Μπουσάν είναι διάσημο για τα μουσεία τέχνης τα ανοιχτά καταφύγια πουλιών και την αγορά των ψαριών που διαθέτει.




Μανίλα, Φιλιππίνες
© (с)John Farrell




Η Μανίλα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στις Φιλιππίνες. Ξεχωρίζει εντελώς για το νόστιμο και οικονομικό φαγητό της. Ένα δείπνο 3 πιάτων κοστίζει περίπου 18 δολάρια ενώ σε μια οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη θα κόστιζε 95 δολάρια. Η πόλη έχει επίσης πολλά αξιοθέατα: παλιές εκκλησίες, όμορφα παλάτια, μοναστήρια και μουσεία.




Που Κουόκ, Βιετνάμ
© (с) Javi Stolz




Το Που Κουόκ είναι απλά ένας παράδεισος. Το νησί περιβάλλεται από παραλίες γεμάτες λευκή άμμο, το νερό είναι καθαρό σαν κρύσταλλο και σμαραγδένιες πράσινες ζούγκλες. Εδώ μπορείτε να κάνετε καταδύσεις, κανό και να επισκεφτείτε διάφορα αγροκτήματα. Οι διακοπές εκεί θα σας προσφέρουν την ευκαιρία να βιώσετε την απόλυτη αίσθηση της ενότητας με τη φύση.




Γιόρκ, Μεγάλη Βρετανία
© (с)Lev Tsimbler




Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και αρχαίες πόλεις της Αγγλίας. Έχει τα πάντα όπως κάθε αγγλική πόλη: μπαρ, σπίτια τσαγιού, καφέ, εκκλησίες, παλιά κτήρια και πολλά ακόμη. Ένα από τα κύρια αξιοθέατά της είναι ένας πραγματικά υπέροχος καθεδρικός ναός άνω των 500 ετών. Οι πιθανότητες είναι πως οι περισσότεροι τουρίστες θα την επισκεφτούν μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια οπότε βιαστείτε να απολαύσετε την ηρεμία.




Κεπ, Καμπότζη
© (с)Antoine Lanne




Ξεκινώντας από το 1908, το Κεπ ήταν ο αγαπημένος προορισμός της γαλλικής ελίτ που ζούσε στην Καμπότζη. Ήταν διάσημη για τα φανταστικά εστιατόρια και τις ακριβές βίλες. Μετά τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου, η αποικιακή Ριβιέρα έμεινε γεμάτη ερείπια. Στις μέρες μας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε.




Salinas Grandes, Αργεντινή
© llamatravelblog




Αυτή η έρημος από αλάτι είναι στην πραγματικότητα μια πραγματική αλυκή, 250 χιλιόμετρα μήκους και 100 χιλιόμετρα πλάτους. Όταν βρέχει, γίνεται ένας τεράστιος καθρέφτης. Παρά το γεγονός πως οι πολλές σιδηροδρομικές γραμμές και οι δρόμοι περνούν από αυτό το μέρος, ακόμη θεωρείται δυσπρόσιτο και επομένως δεν είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες.




tilestwra

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας