3+1 ημερήσιες οικονομικές αποδράσεις στη φύση σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (Photos) - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

3+1 ημερήσιες οικονομικές αποδράσεις στη φύση σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (Photos)


Τα οικονομικά όλων είναι πενιχρά, το Πάσχα και η Πρωτομαγιά αποτελείωσε πολλούς και το καλοκαίρι καταφτάνει.

Επειδή ξέρουμε ότι οι αποδράσεις είναι ζωή για όλους, αλλά το άδειο πορτοφόλι δεν μας τις επιτρέπει συχνά, δείτε που μπορείτε να απολαύσετε πράσινο και να νιώσετε σαν εξοχή, χωρίς να πάτε πολύ μακριά.



Farma Moo, Νέα Μάκρη/Διόνυσος
Αν οι φάρμες αποτελούσαν πάντα το όνειρό σας, μπορείτε να ζήσετε μερικές ώρες σε μια και μάλιστα, αν θέλετε, να φτιάξετε σε αυτή τη δικό σας περιβολάκι και να φυτέψετε φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας σας. Αρκεί να βάλετε πρώτη μέχρι τα σύνορα Διονύσου-Νέας Μάκρης και τη Farma Moo, σε μια από τις πιο εύφορες κοιλάδες της Ανατολικής Αττικής, δίπλα στο ποτάμι κι ανάμεσα στα βουνά. Εκεί, σε μια έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών θα ζήσετε για λίγο σαν να βρίσκεστε σε ένα εξοχικό μέρος πολύ μακριά από την Αθήνα, πλούσιο σε πράσινο, με ζώα όπως γαϊδουράκια, άλογα, πόνι, κότες, γαλοπούλες κ.ο.κ. να τριγυρνούν, περιβόλια, σε έναν πραγματικό παράδεισο για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους. Κι αφού χαλαρώσετε και πάρετε το οξυγόνο σας, μπορείτε να καθίσετε για φαγητό και να απολαύσετε πιάτα με ολόφρεσκα προϊόντα της φάρμας, να πάτε μια βόλτα παραλιακά στη Νέα Μάκρη ή να ανεβείτε προς τον Διόνυσο.
COMMONS.WIKIMEDIA.ORG

Λίμνη Μαραθώνα
Απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί μια τεχνητή λίμνη, η οποία συγκεντρώνει το νερό για την ύδρευση της Αθήνας. Με έκταση περίπου 2,5 χιλιάδων στρεμμάτων και μέγιστο βάθος τα 54 μέτρα, η λίμνη συνθέτει ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο με το δάσος που την περιβάλλει και το πράσινο της περιοχής. Μαζί με το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά Μαραθώνα ανήκουν στους δέκα εναπομείναντες υγρότοπους της Αττικής με ιδιαίτερη σημασία, ενώ γενικά στην περιοχή του Μαραθώνα θα απολαύσετε έναν εύφορο κάμπο, περίπου12 χιλιόμετρα αμμουδερής παραλίας και το περίφημο πευκοδάσος του Σχοινιά. Γενικότερα, δεν θα σας λείψει η φύση και το πράσινο κι αν θελήσετε να ξεκουραστείτε με υπέροχη θέα στη λίμνη, σας περιμένει το ειδυλλιακό Fragma café restaurant απέναντι από το φράγμα για καφέ, μεσογειακή κουζίνα, πράσινο και τη λίμνη στα πόδια σας.
COMMONS.WIKIMEDIA.ORG

Λίμνη Μπελέτσι
Στην Πάρνηθα, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μέσα στη φύση και περίπου 40 λεπτάαπό το κέντρο της Αθήνας, η λίμνη Μπελέτσι συνιστά άλλη μια αφορμή για κοντινή και οικονομική απόδραση στη φύση. Πρόκειται για μια μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας και εντός της θα βρείτε πάπιες, χελώνες, βατράχια κ.ο.κ. Από το τοπίο δεν λείπουν, φυσικά, και τα ελάφια, ενώ υπάρχει και παιδική χαρά αν η απόδρασή σας είναι οικογενειακή. Η περιοχή ενδείκνυται και για πικ νικ, καθώς εκεί υπάρχουν παγκάκια και ξύλινα τραπεζάκια. Μερικά μέτρα πιο κάτω βρίσκεται και το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, ενώ αν χορτάσετε τη λίμνη, μπορείτε να χαθείτε μέσα στα δέντρα, να περπατήσετε στο βουνό και να νιώσετε την Άνοιξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να τη βρείτε, βγείτε από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη και συνεχίστε με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Δεκελείας. Μόλις φτάσετε στην οδό Αγίας Τριάδας, στρίβετε αριστερά και ακολουθείτε την οδό Κίρκης, που θα σας βγάλει στη λίμνη.



Λίγο πιο μακριά…
Φενεός
Αν θέλετε να βγείτε από τα σύνορα της Αττικής, τότε πάρτε το δρόμο προς την πανέμορφη ορεινή Κορινθία και τον Φενεό. Το ορεινό αυτό χωριό με τα δασώδη βουνά να συνθέτουν μια εικόνα σαν πίνακα ζωγραφικής και την πανέμορφη τεχνητή, καταγάλανη λίμνη Δόξα να ολοκληρώνει το έργο, δεν κυκλοφορεί αδίκως και με τον τίτλο «η Ελβετία της Κορινθίας». Στα 9 χωριά της περιοχής θα βολτάρετε χαζεύοντας τα παραδοσιακά καφενεία, τις πλατείες και τους πλατάνους, την όμορφη φύση, τις πετρόκτιστες εκκλησίες, τα αρχοντικά και θα απολαύσετε τη θέα και τον αέρα στα 900 μέτρα υψόμετρο, λίγο πριν επιστρέψετε στην Αθήνα και τη ρουτίνα της πόλης.

Πηγή: clickatlife.gr

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας