Τα 5 ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα νησιά! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τα 5 ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα νησιά!


Οι πρώτες μας απόπειρες βουτιάς συνδυάζονται ιδανικά με απογευματινές βόλτες σε πλακόστρωτα δρομάκια, με φόντο τον ήλιο που δύει στη θάλασσα. Και όλα αυτά, όχι κάπου μακριά: Στην Πελοπόννησο, δυο-τρεις ώρες από την πόρτα του σπιτιού μας.


Ο Γέρακας


Για την ακρίβεια, ο «λιμήν» του (όπως τον αναφέρει ακόμα το Google Maps) είναι ένα απάνεμο λιμανάκι, με πέτρινα ασβεστωμένα σπίτια και γαλάζια παράθυρα, στην αγκαλιά μιας βαθυγάλαζης λωρίδας θάλασσας που ακολουθεί τη δική της διαδρομή μέσα στη στεριά, θυμίζοντας επικίνδυνα φιορδ. Δυο-τρία ουζερί απλώνουν τα τραπεζάκια τους δίπλα στη θάλασσα, και η ζωή εδώ κυλά αργά, με τη μυρωδιά του ούζου να γαργαλάει τα ρουθούνια και τον ήλιο να μισοκλείνει τα βλέφαρα.


Στάση για φαγητό: Στο Ρεμέτζο, για ουζάκια με ολόφρεσκους θαλασσινούς μεζέδες και ψαράκι, σε λογικότατες τιμές –περί τα 20€ το άτομο.

Εδώ να μείνεις: Στα μεγάλα, φωτεινά στούντιο του Porto Cadena, τα μπαλκονάκια των οποίων αγναντεύουν τα ακίνητα νερά του φιόρδ (από 52€ το δίκλινο με πρωινό).
Το Κυπαρίσσι


Φωτό: e-Lakonia.gr

Φωλιασμένο ανάμεσα στις πλαγιές του Πάρνωνα που υψώνονται πίσω του και τα νερά του Μυρτώου που απλώνονται μπροστά του, το Κυπαρίσσι αποπνέει εκείνη την υπέροχη αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην άκρη του κόσμου. Τα στενά του δρομάκια που μόλις και μετά βίας χωράνε ένα αυτοκίνητο ελίσσονται ανάμεσα σε παραδοσιακά κτίσματα που δεν είναι ακριβώς νησιώτικα, αλλά ούτε και αντιπροσωπευτικά δείγματα αρχιτεκτονικής ηπειρωτικού χωριού –κατάλευκα, κάποια με γαλάζια παραθυρόφυλλα, όλα με κόκκινα κεραμίδια, πολλά με εντυπωσιακές καμάρες. Ο χρόνος εδώ κυλά αργά, και διακόπτεται μόνο για βουτιές στις μεγάλες παραλίες της Αγίας Κυριακής και της Μεγάλης Άμμου, με τα πολύχρωμα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και την πανοραμική θέα στον παραλιακό οικισμό.
Στάση για φαγητό: Στο Τροκαντερό, για ωραία ψητά στη σχάρα ή θαλασσινούς μεζέδες, και τα τοπικά, χειροποίητα ζυμαρικά που λέγονται γκόγκες και είναι πεντανόστιμες. Τιμές, στα 15€ το άτομο, με ντόπιο κρασί.

Εδώ να μείνεις: Στα γουστόζικα δωμάτια του Ξενοδοχείου Παραλιακό, το καθένα με το δικό του μεγάλο μπαλκονάκι (35€ το δίκλινο, ή 40€ με θέα στη θάλασσα).
Η Γιάλοβα


Δέκα λεπτά μακριά από την Πύλο, η Γιάλοβα τα έχει όλα: Και γραφική παραλιακή περαντζάδα με τραπεζάκια για καφέ και φαγητό πλάι στο κύμα, και μια από τις ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου, τη Βοϊδοκοιλιά, σε απόσταση αναπνοής, και μια σούπερ φωτογενή λιμνοθάλασσα που θυμίζει εξωτικό τοπίο, και ένα από τα ωραιότερα ελληνικά ηλιοβασιλέματα, με τον ήλιο να βουτά και να χάνεται πίσω από τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου. Τι άλλο να ζητήσεις;



Στάση για φαγητό: Οπωσδήποτε στο Σπιτικό, για «μαμαδίσια» μαγειρευτά (δοκιμάστε οπωσδήποτε τον μουσακά, το κοκκινιστό μοσχαράκι και το γιουβέτσι) και καλή σχάρα. Λογαριασμός, στα 15-17€ το άτομο, με ωραίο κρασί.

Εδώ να μείνεις: Στο υπέροχο, και άριστα οργανωμένο κάμπινγκ Ερωδιός, που διαθέτει –εκτός βεβαίως από χώρους με άφθονη σκιά για να στήσετε την σκηνή σας– και όμορφα, ευρύχωρα bungalows με όλες τις ανέσεις (air condition, δορυφορική τηλεόραση, ιδιωτικό μπάνιο) σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 50€ το δίκλινο ή 60€ το οικογενειακό, τεσσάρων ατόμων.
Ο Αρχάγγελος



Χρωματιστά σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, λουλουδιασμένα παρτέρια στην άκρη του δρόμου, μια χρυσαφένια αμμουδιά με κρυστάλλινα νερά που διακρίνονται σχεδόν από κάθε γωνία του χωριού, και μια ησυχία ονειρική, συνθέτουν ένα χωριουδάκια μια σταλιά, στον λακωνικό νότο. Τρία μαγαζάκια απλώνουν τα θαλασσιά τραπέζια τους σε ένα μεγάλο πλάτωμα-μπαλκονάκι με υπέροχη θέα στην παραλία, και ένα εντελώς χειροποίητο μπαρ με καλαμιές και ξύλινα καναπεδάκια φροντίζει για τα ποτά και τα καφεδάκια μας, από το βράδυ ως το πρωί, υπό τους ήχους jazz και έντεχνης μουσικής.

Στάση για φαγητό: Στον Γλάρο, στο δρόμο προς την Πλύτρα, για καταπληκτικά μαγειρευτά (στα «οπωσδήποτε» ο κόκορας με χυλοπίτες και το κοκκινιστό μοσχαράκι) και μερακλίδικα μεζεδάκια όπως το ντόπιο λουκάνικο με πορτοκάλι, συνοδεία γλυκόπιοτου κρασιού (στα 15€ το άτομο, με κερασμένο γλυκάκι).

Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα, προσεγμένα δωμάτια του Hotel Palazzo, κάποια εκ των οποίων βλέπουν θάλασσα από τα μπαλκονάκια τους. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 48€ το δίκλινο.
Η Μεθώνη


Λευκά σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, απλώνονται προς την θάλασσα σε μια χερσόνησο που καταλήγει σε ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Πελοποννήσου –αν όχι και ολόκληρης της Ελλάδας. Το κτισμένο το 1209 από τους Ενετούς Κάστρο της Μεθώνης, με το πανέμορφο (όσο και χιλιοφωτογραφημένο) Μπούρτζι που του προσέθεσαν δύο αιώνες αργότερα οι Οθωμανοί, απλώνεται σε έκταση 93 στρεμμάτων, και διεκδικεί όσο από τον χρόνο σας μπορείτε να του αφιερώσετε.

Φύγαμε για Πελοπόννησο: Αυτές είναι οι 15 κορυφαίες παραλίες της!
Στάση για φαγητό: Στην Κληματαριά για σπιτικά μαγειρευτά και τοπικές σπεσιαλιτέ που περιλαμβάνουν γαύρο μαριναρισμένο με κρίταμο, κολοκυθανθούς γεμισμένους με ρύζι και σταφίδες, ντοματόπιτα με κάπαρη, και αρνάκι τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας με λαχανικά. Με ωραίο τοπικό κρασάκι, θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο.

Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα και ευρύχωρα δωμάτια του Finiki Plaza, τα μπαλκονάκια των οποίων αγναντεύουν τη θάλασσα. Οι τιμές αυτή την περίοδο κυμαίνονται στα 40€ το δίκλινο.

Πηγή: in2life.gr

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας