7 παράξενα φαινόμενα του πλανήτη μας που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

7 παράξενα φαινόμενα του πλανήτη μας που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν



Το έχουμε ξαναπεί. Ο πλανήτης μας δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει. Υπάρχει κάτι απίστευτο σε κάθε γωνιά του κόσμου, κάτι που κάνει ακόμη και τους πιο σκεπτικούς να πιστεύουν σε θαύματα.
7 παράξενα φαινόμενα

Λόφοι Βαρύτητας, Ινδία© wikimedia

Εάν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στους πρόποδες του λόφου και το βάλετε στη νεκρά, θα αρχίσει να κινείται πάνω στο λόφο. Θεωρείται πως υπάρχει κάποια αόρατη δύναμη που τραβά το αυτοκίνητο προς τα πάνω. Δεν υπάρχει σαφής εξήγηση γι ‘αυτό το φαινόμενο, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από έναν λόφο βαρύτητας.

Dolmens Ροκνία, Κορέα, Κίνα, Ινδία, Ισραήλ, Σκανδιναβία, Ρωσία© wikimedia

Τεράστιες αρχαίες πέτρινες πλάκες που σχηματίζουν ένα είδος «τραπεζιού», βρίσκονται σε πολύ διαφορετικά μέρη του πλανήτη μας. Οι αρχαιολόγοι τα θεωρούν τάφους των αρχαίων ιερέων. Τα Ντολμέν αλλάζουν τους ρυθμούς στα ρολόγια και κάνουν άλλες συσκευές να συμπεριφέρονται παράξενα.Εκπληκτικό;

Καταρράκτες αιώνιας φλόγας© wikimedia

Ένας ασυνήθιστος καταρράκτης δημιουργήθηκε από την ίδια τη φύση. Το φαινόμενο εξηγείται από μικρές ρωγμές που εκπέμπουν φυσικό αέριο. Μερικές φορές η φλόγα σβήνει και πρέπει να ανάψει πάλι. Υπάρχει ακόμη και μια πεποίθηση ότι όποιος ανάβει τη φλόγα, θα είναι ευλογημένος με τύχη.

Τσεχικές Κατακόμβες, Δημοκρατία της Τσεχία© wikimedia

Οι μύθοι λένε για τους ήχους ενός οργάνου από τις τσεχικές κατακόμβες. Το 1996, οι επιστήμονες τους κατέγραψαν. Το υπόγειο πέρασμα έχει βάθος 9 μέτρα, αλλά δεν υπάρχει κανένας χώρος που να μπορεί να χωρέσει ένα μουσικό όργανο. Οι μάρτυρες εξετάστηκαν επίσης από ψυχολόγους για να εξαλείψουν τη θεωρία της μαζικής ψευδαίσθησης. Η κύρια αίσθηση ήταν «ο λαμπερός διάδρομος», αν και δείγματα έδειξαν πως δεν υπήρξε φώσφορος σε αυτόν. Με την πρώτη ματιά, ο διάδρομος είναι αρκετά συνηθισμένος, αλλά σύντομα αρχίζει να εκπέμπει μια κοκκινωπή-πορτοκαλή λάμψη.

Το πέτρινο δάσος, Κίνα© depositphotos

Είναι ίσως το μεγαλύτερο θαύμα αυτής της χώρας. Το πέτρινο δάσος εμφανίστηκε πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια. Πριν από αυτό υπήρχε η θάλασσα, όπου παχιά στρώματα ασβεστόλιθου σχημάτιζαν τεράστιες κατασκευές. Οι τεκτονικές κινήσεις δημιούργησαν την επιφάνεια των λίθων. Στο υπόγειο τμήμα του δάσους, το σπήλαιο Κιφένγκ είναι ένας χώρος θαυμασμού: από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο, κάθε 30 λεπτά, ένας υπόγειος ποταμός σχηματίζει μια δίνη που διαρκεί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια διαλύεται γρήγορα.

To ποτάμι των πέντε χρωμάτων, Κολομβία© wikimedia

Για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, ο ποταμός αυτός μοιάζει συνηθισμένος, αλλά το καλοκαίρι μετατρέπεται σε πολύχρωμη ταπετσαρία. Μοναδικά ζιζάνια διακοσμούν το ποτάμι με κόκκινο, ροζ, μπλε, πράσινο και κίτρινο χρώμα. Σύμφωνα με τους μύθους, κάτω από τον καταρράκτη βρίσκεται ο θησαυρός της La Mojana, που σημαίνει η μητέρα του νερού.

Ματωμένοι καταρράκτες, Ανταρκτική© wikimedia

Αυτός ο κατακόρυφος καταρράκτης δεν παγώνει, ακόμη και στους -10° Κελσίου. Ο παγετώνας θεωρείται ότι είναι ένας από τους πιο ψυχρούς με ρέον νερό. Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, απέδειξε ότι η λίμνη του αίματος κατοικείται από μικρόβια που προκαλούν αυτό το απίστευτο φυσικό φαινόμενο.
πηγη

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας