Η κοιλάδα με τις «όρθιες βάρκες» - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η κοιλάδα με τις «όρθιες βάρκες»



Στην Καμτσάτκα υπάρχει μια περιοχή με λευκά βράχια, που λέγεται ότι μοιάζουν με γιγαντιαίες όρθιες βάρκες. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, ανήκουν στον Θεό και Δημιουργό της χερσονήσου, που τις χρησιμοποίησε για ψάρεμα στη λίμνη Κουρίλ.

Η πανέμορφη κοιλάδα Κουθίνι Μπάτι (Kuthiny Baty) βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Αζόρνια (Ozernaya), περίπου τρία χιλιόμετρα δυτικά της λίμνης, στο νότιο άκρο της χερσονήσου Καμτσάτκα, στη Ρωσία.

Δημιουργήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν, όταν μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη συγκλόνισε τη χερσόνησο. Κατά τη διάρκεια της έκρηξης, μία μεγάλη ποσότητα πυροκλαστικών υλικών που εκτινάχθηκαν, δημιούργησαν ένα παχύ στρώμα καταθέσεων σε όλη την περιοχή.

Στην τοποθεσία πάνω στην όχθη του ποταμού, οι αποθέσεις των πυροκλαστικών ροών έχουν πάχος γύρω στα 100 μέτρα. Η διάβρωση που ακολούθησε, λάξευσε μια εντυπωσιακή κοιλάδα ελαφρόπετρας, με υψηλούς «οβελίσκους».

Για αυτό, και η κοιλάδα με τους Λευκούς Βράχους είναι επίσης γνωστή και ως η κοιλάδα της Ελαφρόπετρας. Ως γνωστόν, η ελαφρόπετρα είναι ένα πορώδες και πολύ ελαφρύ ηφαιστειακό πέτρωμα.

Η περιοχή της λίμνης Κουρίλ είναι ένα εθνικό καταφύγιο άγριας ζωής και μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.





















(με πληροφορίες και εικόνες από Ritebook, Amusing Planet και When on Earth)

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας