Πύργοι μέσα στα μεγαλύτερα δέντρα του κόσμου - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Πύργοι μέσα στα μεγαλύτερα δέντρα του κόσμου



Αρχιτεκτονική πρόταση για ουρανοξύστες στις σεκόγιες, έκανε πάταγο.



Μια ομάδα σχεδιαστών από τη Νότια Κορέα έριξε στο τραπέζι μακέτες για πύργους μέσα στα γιγαντιαία δέντρα, που αναπτύσσονται στις δυτικές ΗΠΑ.



Οι σεκόγιες είναι μεγάλα κωνοφόρα δέντρα, με μέσο ύψος από 50 μέχρι και 85 μέτρα και διάμετρο έξι ως οκτώ μέτρα. Ανήκουν στους παλαιότερους ζωντανούς οργανισμούς στον πλανήτη μας, με ορισμένους να πιστεύουν ότι ζουν και περισσότερα από 3.000 χρόνια! Φύονται σε υψόμετρο από 30 έως 750 μέτρα και συνήθως αναπτύσσονται στα βουνά, όπου υπάρχουν περισσότερες βροχοπτώσεις, οι οποίες προκαλούνται από την υγρασία του ωκεανού.



Οι Νοτιοκορεάτες προτείνουν την τοποθέτηση των κατασκευών στα δέντρα που το εσωτερικό τους έχει σαπίσει και είναι άδεια. Οι δομές θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τα αρχαία δέντρα από την πτώση, λένε οι σχεδιαστές Κο Τζινγιούκ (Ko Jinhyeuk), Τσιόνγκ Τσανγκουάν (Cheong Changwon), Τσο Κιχάιανγκ (Cho Kyuhung) και Τσόι Σάνγουνγκ (Choi Sunwoong). Η ομάδα έλαβε για το όραμά της τιμητική αναφορά στον διαγωνισμό για ουρανοξύστες του eVolo.



Οι γιγάντιες σεκόγιες επιλέχθηκαν όχι μόνο για το ύψος και τον όγκο τους, αλλά και επειδή το ριζικό τους σύστημα είναι σχετικά ρηχό, που σημαίνει ότι όταν αρχίζουν να σαπίζουν, μπορούν εύκολα να πέσουν κάτω. Η κατασκευή κτιρίων μέσα στους κορμούς, θα επιτρέψει στα δέντρα να συνεχίσουν να στέκονται, σύμφωνα με τους σχεδιαστές.



Οι πύργοι μέσα στις σεκόγιες θα περιελάμβαναν πλατφόρμες με χώρους για εκπαίδευση, εργαστήρια, εκθέσεις και καταστρώματα παρατήρησης. Η ομάδα ελπίζει ότι η πρόταση τους θα φέρει την προσοχή στη δεινή κατάσταση των δέντρων και θα εμπνεύσει στους ανθρώπους να εκτιμούν και να σέβονται τη Φύση.

Πηγή: De Zeen

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας