Το παράξενο ελάφι με δόντια βαμπίρ - Ταξίδια Ομορφιας
Taxidia Zohs

Το παράξενο ελάφι με δόντια βαμπίρ

Το ελάφι του Κασμίρ, το οποίο έχει παράξενη εμφάνιση λόγω των δοντιών του που προεξέχουν από το στόμα, είναι πιο πολύτιμο κι από τον χρυσό. Η οργάνωσης προστασίας άγριων ζώων Wildlife Conservation Society (WCS) επιβεβαίωσε, στα τέλη Οκτωβρίου 2014, ότι εξακολουθεί να ζει στην επαρχία Νουριστάν, περίπου εξήντα χρόνια μετά την τελευταία θέασή του.

Το είδος του ελαφιού -ένα από τα επτά σύγχρονα είδη μοσχοφόρου ελαφιού- έχει χαρακτηρισθεί ως απειλούμενο στην Κόκκινη Λίστα της IUCN λόγω της απώλειας των οικοτόπων και της λαθροθηρίας. Οι αδένες του είναι περιζήτητοι για την παρασκευή παραδοσιακών φαρμάκων και αρωμάτων και πωλούνται προς 45.000 δολάρια το κιλό στη μαύρη αγορά.

Τα δόντια που μοιάζουν με χαυλιόδοντες, φέρουν τα αρσενικά ελάφια. Τα χρησιμοποιούν μόνο για να επιτεθούν σε άλλα αρσενικά κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος.

Οι ερευνητές της οργάνωσης ανέφεραν πέντε διαφορετικές θεάσεις του ελαφιού. Καταγράφηκε ένα αρσενικό ελάφι τρεις φορές στην ίδια περιοχή της επαρχίας Νουριστάν, ένα θηλυκό με ένα παιδί, καθώς και άλλο ένα θηλυκό, το οποίο μπορεί να ήταν το ίδιο ελάφι χωρίς το μικρό της. Ωστόσο, οι ερευνητές είπαν ότι τα ελάφια ήταν δύσκολο να εντοπιστούν και να προσεγγιστούν, και έτσι, δεν κατόρθωσαν να τα φωτογραφίσουν σε καμία από τις πέντε περιστάσεις.

Τα ελάφια θεάθηκαν σε απόκρημνες περιοχές που διανθίζονται από αλπικά λιβάδια και ψηλούς θάμνους αρκεύθου (πευκώδες είδος) και ροδόδεντρου.

Η μελέτη των ερευνητών δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Oryx.

Το ελάφι είχε να φανεί από το 1948. Τότε, το είχε αναφέρει μία ομάδα ερευνητών της Δανίας που περνούσαν από το Αφγανιστάν.

(Με πληροφορίες από Wildlife Conservation Society/ Photo Credit Julie Larsen Maher ©WCS)

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας