Ναός όλων των θρησκειών! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ναός όλων των θρησκειών!



Ένα παρεκκλήσι… Φρανκενστάιν!



Ο ναός όλων των θρησκειών είναι ένα αρχιτεκτονικό συγκρότημα στο Καζάν της Ρωσίας. Σε αυτό ενυπάρχουν διάφορες αρχιτεκτονικές κατασκευές, οι οποίες παραπέμπουν στις θρησκείες που αντιπροσωπεύουν.

Υπάρχουν επιρροές από ορθόδοξες εκκλησίες, ισλαμικά τζαμιά, εβραϊκές συναγωγές και άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των 16 θρησκειών που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτόν τον περίεργο χώρο.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1992 από τον τοπικό καλλιτέχνη και τον φιλανθρωπό Ιλντάρ Χάνοφ (Ildar Khanov), ο οποίος ήταν γνωστός για τις προσπάθειές του σχετικά με την αντιμετώπιση του αλκοολισμού και του εθισμού στα ναρκωτικά.

Οι ασθενείς του ήταν εκείνοι που τον βοήθησαν στην κατασκευή του ναού, που χρησιμεύει ως πολιτιστικό κέντρο και ήταν η κατοικία για τον Khanov και τους βοηθούς του.

Το κτίριο δεν είναι ένας ενεργός ναός οποιασδήποτε θρησκείας, αλλά, όπως έλεγε ο Khanov είναι «ναός του πολιτισμού και της αλήθειας». Έχει γίνει ορόσημο στην πόλη του Καζάν, που υπερηφανεύεται για τον ειρηνικό συνδυασμό διαφορετικών πολιτισμών.

Μετά τον θάνατο του Khanov το 2013, οι βοηθοί του συνεχίζουν τις εργασίες για την ολοκλήρωση του ναού, ο οποίος δεν είναι ανοιχτός για το κοινό, ωστόσο αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.























Πηγές: Atlas Obscura και Wikimedia Commons

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας