Συνταγή για μια ιταλική version του παστίτσιου-Λαζάνια στο φούρνο - Ταξίδια Ομορφιας
Taxidia Zohs

Συνταγή για μια ιταλική version του παστίτσιου-Λαζάνια στο φούρνο



Αυτό το πιάτο πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε. Είναι μια ιταλική συνταγή παστίτσιου όπου αντί για μακαρόνια χοντρά βάζουμε λαζάνια. Η συνταγή βέβαια έχει κι άλλα μυστικά. Δείτε τα όλα παρακάτω.
Ιταλικό παστίτσιο

Υλικά

12-14 φύλλα λαζάνια φαρδιά με αυγά ή σπανάκι (πράσινα)
1 κουτί – 400γρ ντοματάκια polpa ψιλοκομμένα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ή 3/4 kg μοσχαρίσιο κιμάς και 1/4 αρνίσιος)
150γρ φρέσκο βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 1/4 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
50γρ παρθένο ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη ρίγανη
Δυσκολίαμέτρια
ΚατηγορίεςΚαθημερινή Κουζίνα
Είδοςζυμαρικά
Κλειδιάπαστίτσιο, λαζάνια, ντοματάκια, κιμά, γάλα

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και αρχίζουμε να ρίχνουμε ένα ένα τα φαρδιά φύλλα λαζάνια. Η παραπάνω διαδικασία θα βοηθήσει για να μη κολλήσουν μεταξύ τους. Τα λαζάνια βράζουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και αμέσως τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με 1 λίτρο κρύο νερό για να μη κολλήσουν.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις αυτός σοταριστεί, ρίχνουμε την τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου.

Όση ώρα σιγοβράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε 6 κουταλιές αλεύρι μαζί με το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα ξύλινο κουτάλι.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε 1 1/4 του λίτρου φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα ώστε να ομογενοποιηθεί. [Για να γίνει λείο, χωρίς σβόλους, θα πρέπει να ανακατεύουμε αρκετά γρήγορα και συνεχώς] Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσει, μέχρι το περιεχόμενο να πήξει ελαφρά.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μια σειρά λαζάνια βρασμένα ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος του.

Ανακατεύουμε τον έτοιμο κιμά με 3 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ και καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα την πρώτη στρώση των φύλλων από λαζάνια προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα. Καλύπτουμε πάλι την επιφάνεια με νέα φύλλα λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε με δεύτερη στρώση κιμά και λαζάνια από πάνω.

Πάνω στην τελευταία στρώση ρίχνουμε και στρώνουμε τη μπεσαμέλ. Την καλύπτουμε με άφθονη παρμεζάνα και τότε βάζουμε το σκεύος στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 175 βαθμούς C. Αφήνουμε το φαγητό μέχρι να ροδίσει καλά όλη η επιφάνειά του. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Preview Image: buonissimo.org

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας