ινδια....................... - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

ινδια.......................




Η ονομασία Ινδία προέρχεται από το όνομα του ποταμού Ινδού, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από την αρχαία περσική λέξη Χίντου, ή από τη σανσκριτική Σχίντου. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν τον όρο Ινδοί, αναφερόμενοι στους ανθρώπους από τον Ινδό ποταμό. Το σύνταγμα της σύγχρονης Ινδίας αναγνωρίζει τη λέξη Μπαράτ ως επίσης επίσημη ονομασία της χώρας, κάτι που χρησιμοποιείται και στην καθημερινότητα αρκετών γλωσσών στη χώρα. 
 
Το μνημείο αυτό βρίσκεται στην Κεντρική Ινδία και είναι αρχαιολογικός χώρος γνωστός για τους γλυπτούς ναούς του που είναι αφιερωμένοι σε πατριάρχες της χώρας. Τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, οι ναοί είναι πλουσιοπάροχα σκαλισμένοι με εξαιρετική αισθητική.
 

 Μνημείο-ύμνος στον έρωτα και στην οδύνη της απώλειάς του, το Ταζ χτίστηκε με εντολή του Μογγόλου αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν, όταν μετά από δεκαεφτά χρόνια ευτυχισμένης έγγαμης συμβίωσης, έχασε την λατρευτή του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ πάνω στη γέννα του δέκατου τέταρτου παιδιού τους.

 
 Για πρώτη φορά οι Ινδοί ήρθαν σ' επαφή με το δυτικό κόσμο, με την προέλαση του Μεγάλου Αλέξανδρου μέχρι τον Ινδό ποταμό. Η επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στους Ινδούς υπήρξε βαθιά. Δείγματά της ανακαλύπτουμε πολλά στην ινδική τέχνη. Μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου δημιουργήθηκαν ινδικά κρατίδια με Έλληνες ηγεμόνες που διατηρήθηκαν μέχρι το 50 π.Χ. (κατά την περίοδο αυτή διαδόθηκε ευρύτατα ο Βουδισμός που δημιουργήθηκε γύρω στα 1700 π.Χ. σαν αντίδραση προς το Βεδισμό). Από τότε νέα φύλα εισβάλλουν από την κεντρική Ασία στην Ινδία και επικρατούν.
 

Το Δελχί δεν ήταν πάντοτε η πρωτεύουσα της Ινδίας, ωστόσο πάντα υπήρξε μεγάλη και ισχυρή πόλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε διάφορες φάσεις την ινδικής ιστορίας. Το μεγάλο ινδικό έπος Μαχαμπαράτα, η ηλικία του οποίου ξεπερνά τα 3.000 χρόνια, ταυτίζει στην ουσία την περιοχή του σημερινού Δελχί με τη μυθική πόλη Indraprasha.
 Το Παλαιό Δελχί διαφέρει εντυπωσιακά από όλη την υπόλοιπη πόλη και η ζωή εκεί κυλάει σε ρυθμούς περασμένων δεκαετιών. Υπολογίστε ότι χρειάζεστε τουλάχιστον μισή μέρα για να περιηγηθείτε στα αξιοθέατά του, ξεκινώντας από το Κόκκινο Φρούριο (Λαλ Κίλα στα ινδικά), έργο των Μογγόλων κατακτητών που ζούσαν σε απόλυτη χλιδή στα παλάτια με τις πολύτιμες πέτρες, τους ευνούχους και τις παλλακίδες.



Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας