Ιδανικά για μακροβιοτική διατροφή............................... - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ιδανικά για μακροβιοτική διατροφή...............................



Ιδανικά για μακροβιοτική διατροφή
Τα μαυρομάτικα αποτελούν άριστη πρόταση για μια μακροβιοτική δίαιτα, η οποία προτείνει διατροφή αποκλειστικά με ακατέργαστες φυτικές τροφές. Η Ζεν φιλοσοφία της υποστηρίζει ότι τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα (όσπρια, λαχανικά, ρύζι, δημητριακά, φρούτα, ξηροί καρποί) γεμίζουν το σώμα με ενέργεια τροφοδοτώντας το με όλα τα απαραίτητα ένζυμα, ενώ παράλληλα επιδρούν θετικά στην ισορροπία της ψυχής.

Όπως όλα τα όσπρια, έτσι και τα μαυρομάτικα είναι πλούσια στα αμινοξέα λυσίνη και θρεονίνη, ουσίες απαραίτητες για τον σχηματισμό των πρωτεϊνών.



                
     Το φυτό καλλιεργούνταν από τα αρχαία χρόνια. Στην Ευρώπη η έλευσή της συντελέστηκε το 16ο αιώνα, έπειτα από την ανακάλυψη της Αμερικής. Το φυτό που ονομαζόταν κατά τους αρχαίους χρόνους φασίολος, φάσηλος ή φασήολος, πιθανολογείται ότι ήταν ένα είδος λούπινου.



Το φυλλικό οξύ συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των τριχών. Tα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μαρούλι, αποτελούν τις πιο πλούσιες πηγές φυλλικού οξέος, όπως επίσης και τα φασόλια (μαυρομάτικα ή άσπρα). Tο φυλλικό οξύ, ωστόσο, είναι ευαίσθητο στη θερμότητα και κατά το μαγείρεμα μπορεί να προκληθεί απώλεια της τάξεως του 50-90%. Γι’ αυτό, καλό είναι να καταναλώνετε τα λαχανικά φρέσκα ή ελαφρώς μαγειρεμένα. 


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας