Ένα νεογέννητο ψάρι-κουτί, στην Ινδονησία. Τα ψάρια αυτού του είδους έχουν σχημά κουτιού και φωσφορίζουν ελαφρως όσο είναι μικρά. Με το καιρό πένρουν ένα μπλε-γκρι χρώμα.
Το ψάρι blenny με τις κόκκινες φακίδες, κάθεται σε ένα λαγούμι με τα αυγά του στο νησί Kume της Ιαπωνίας.
Το ψάρι σκορπιός: δηλητηριώδες και επίπονο!
Το πιο επικίνδυνο από αυτά είναι το “stone fish“, το οποίο είναι αρκετά “ύπουλο“. Όπως λέει και το όνομά του, μοιάζει με πέτρα και κάθεται στον βυθό “κάνοντας τον μαλάκα“. Με το που περάσει η τροφή του, είναι έτοιμο για μια χαψια και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Όταν δεν κυνηγάει με αυτόν τον τρόπο, κάθεται αρκετά ήσυχο ώστε να το πατήσεις και εδώ ο παράδεισος: η ποσότητα του δηλητηρίου που θα φας είναι ανάλογη της πίεσης που θα του ασκήσεις — οπότε αν είσαι από αυτούς που βουτάνε στην θάλασσα σαν να ορμάν σε πατητήρι σταφυλιών θα λάβεις τα μέγιστα.
Η εντυπωσιακή Cratena peregrina.
Η Hypselodoris villafranca απαντάται μετά τα 10 μέτρα.
Αν και βρίσκονται σε κάθε βυθό, το να τα εντοπίσει κανείς είναι σχετικά δύσκολο καθώς τα περισσότερα -και τα ομορφότερα- είναι πολύ μικρά, μέχρι 2-3 εκατοστά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να περιορίσει το ψάξιμο σε μια μικρή περιοχή μισού εώς ενός τετραγωνικού μέτρου γεμάτη υποθαλάσσια ζωή (σπόγγους, φυτά). Τα τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει στη χώρα μας από την Ερυθρά Θάλασσα, αρκετά γυμνοβράγχια, όπως τα Chromodoris annulata, Hypselodoris infucata και Polycerella emertoni, τα οποία αποτελούν τα απόλυτα “μαργαριτάρια” για κάθε υποβρύχιο παρατηρητή.
Είχατε ποτέ σκεφτεί οτι μπορεί να υπάρχουν στα αλήθεια δράκοι; Μήπως καλαμάρια βαμπίρ; Λοιπόν αυτά τα πλάσματα, όχι μόνο δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας κάποιου σκηνοθέτη, αλλά υπάρχουν και μάλιστα κυκλοφορούν στις θάλασσες όλου του κόσμου. Δείτε λοιπόν τα πιο παράξενα θαλάσσια πλάσματα του κόσμου.
Μπορεί ο κόσμος του βυθού της θάλασσας να είναι μαγευτικός και παραδεισένιος, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς άνετα να τον επισκεφτεί χωρίς να είναι προετοιμασμένος για τους "κακούς", που τυχόν θα συναντήσει. Πέρα από τα γνωστά θαλάσσια όντα, που ο καθένας γνωρίζει, υπάρχουν και αυτά που...
...δεν φημίζονται τόσο για την γλυκύτητά τους ή την νοστιμιά τους αλλά για το πόσο γλυκύτατοι και νόστιμοι δείχνουμε εμείς στα δικά τους μάτια...