Υπάρχει πάντα ένα αύριο στη ζωή μας
Ας το ψάξουμε στο Παρελθόν...
Το ταξίδι στα έθιμα ,τον πολιτισμό και τις γεύσεις της Θεσσαλίας επιβεβαίωσε ότι , τόσο ο τωρινός όσο και ο περασμένος χρόνος , πρέπει να είναι και οι δυό παρόντες στο μέλλοντα .
Γιατί το ζητούμενο είναι η συνέχεια της ζωής και όχι απλά να συνεχίσουμε να ζούμε...
Ξεκινάμε τα ταξίδια στης γεύσεις με μια παραδοσιακή Τυρόπιτα λαδοπεταχτή Θεσσαλίας.
Υλικά:
- 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 4 αβγά
- Αλάτι
- Νερό
Οδηγίες παρασκευής:
Βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε το λάδι (κρατάμε μια κουταλιά λάδι), τα αβγά χτυπημένα, το γιαούρτι, νερό λίγο λίγο και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει το μείγμα ένας πηχτός χυλός (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό).
Αφήνουμε τον χυλό για μισή ώρα να ηρεμήσει.
Αλείφουμε ένα ταψί No 28 με λάδι (αυτό που κρατήσαμε) και απλώνουμε τον χυλό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Αφού η πίτα μας κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία

