ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια ( λιγότερο απο ότι γράφει το πακέτο) ,τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με βούτυρο που έχουμε κάψει ελαφρά. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ελαφρά και τα ανακατεύουμε με τε μακαρόνια. Τα πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μπεσαμέλ (εκτός απο τους κρόκους) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τους 3 κρόκους καλά χτυπημένους και λίγο απο το υπόλοιπο τυρί. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ,το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και στρώνουμε τα μισά μακαρόνια. Ρίχνουμε επάνω μια στρώση μπεσαμέλ ( αν θέλουμε προσθέτουμε και ψιλοκκομένο ζαμπόν) .Κατόπιν τα υπόλοιπα μακαρόνια ,την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το τυρί που έχει περισέψει. Στο τέλος πασπαλίζουμε με φρυγανιά ,ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε το φαγητό για 30 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο ,μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σημείωση: Ειναι μια συνταγή στην οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μακαρόνια που μας περίσεψαν ή τα διάφορα τυριά που δεν καταναλώσαμε.
Στείλτε μας τις συνταγές σας και τις προτάσεις σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
- 1/2 κιλό μακαρόναι χοντρά
- 11/2 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
- 8 κοφτές κουταλιές αλεύρι
- 4-5 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι ,πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια ( λιγότερο απο ότι γράφει το πακέτο) ,τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με βούτυρο που έχουμε κάψει ελαφρά. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ελαφρά και τα ανακατεύουμε με τε μακαρόνια. Τα πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μπεσαμέλ (εκτός απο τους κρόκους) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τους 3 κρόκους καλά χτυπημένους και λίγο απο το υπόλοιπο τυρί. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ,το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και στρώνουμε τα μισά μακαρόνια. Ρίχνουμε επάνω μια στρώση μπεσαμέλ ( αν θέλουμε προσθέτουμε και ψιλοκκομένο ζαμπόν) .Κατόπιν τα υπόλοιπα μακαρόνια ,την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το τυρί που έχει περισέψει. Στο τέλος πασπαλίζουμε με φρυγανιά ,ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε το φαγητό για 30 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο ,μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σημείωση: Ειναι μια συνταγή στην οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μακαρόνια που μας περίσεψαν ή τα διάφορα τυριά που δεν καταναλώσαμε.
Στείλτε μας τις συνταγές σας και τις προτάσεις σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com