ΥΛΙΚΑ
Μουσκεύετε τις φρυγανιές στο γάλα και τη σόδα. Προσθέτετε τον κιμά ,2 κουταλάκια κοφτά αλάτι,λίγο πιπέρι και 1 κουταλάκι πάπρικα ( κόκκινο γλυκό πιπέρι) ,το αυγό ελαφρά χτυπημένο, μαιντανό και 2 κουταλιές λάδι.Πλάθετε το μείγμα καλά και το βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.Στη συνέχεια σχηματίζετε ένα ρολό και το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Το περιχύνετε με λίγο βούτυρο και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το περιχύνετε με βούτυρο άλλες 2 φορές.
Για να φιάξετε τη σάλτσα ζεστένετε σε τηγάνι ι κουταλιά βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμυδάκι ,ώσπου να μαραθεί. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια και τα σωτάρετε μερικά λεπτά. Ρίχνετε αλάτι,πιπέρι το κρασί ,τη σάλτσα απο το ρολό και αφήνετε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά. Προσθέτετε στο τέλος λίγη -λίγη την κρέμα γάλακτος και αφήνετε την σάλτσα με τα μανιτάρια να ζεσταθούν μερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Περιχύνεται με τη σάλτσα το ρολό που το έχετε τοποθετήσει σε πιατέλα και σερβίρετε.
Μπορείτε να το γαρνίρετε με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές.
Ευχαριστούμε τη φίλη μας Βίκυ απί την Κοζάνη που μας έστειλε αυτη την νόστιμη συνταγή.
Στείλτε και σεις τις δικές σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
- 2 φρυγανιές μεγάλες ή 8 μικρές
- 2 κουταλιές λάδι
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- 1/2 μπουκάλι σόδα
- 750 γραμ. κιμά
- αλάτι,πιπέρι ,πάπρικα
- 1 αυγό
- μαιντανός ψλοκομμένος
- Γ ι α τ η σ ά λ τ σ α
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μανιτάρια
- 3 κουταλιές κρασί λευκό
- 1 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
Μουσκεύετε τις φρυγανιές στο γάλα και τη σόδα. Προσθέτετε τον κιμά ,2 κουταλάκια κοφτά αλάτι,λίγο πιπέρι και 1 κουταλάκι πάπρικα ( κόκκινο γλυκό πιπέρι) ,το αυγό ελαφρά χτυπημένο, μαιντανό και 2 κουταλιές λάδι.Πλάθετε το μείγμα καλά και το βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.Στη συνέχεια σχηματίζετε ένα ρολό και το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Το περιχύνετε με λίγο βούτυρο και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το περιχύνετε με βούτυρο άλλες 2 φορές.
Για να φιάξετε τη σάλτσα ζεστένετε σε τηγάνι ι κουταλιά βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμυδάκι ,ώσπου να μαραθεί. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια και τα σωτάρετε μερικά λεπτά. Ρίχνετε αλάτι,πιπέρι το κρασί ,τη σάλτσα απο το ρολό και αφήνετε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά. Προσθέτετε στο τέλος λίγη -λίγη την κρέμα γάλακτος και αφήνετε την σάλτσα με τα μανιτάρια να ζεσταθούν μερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Περιχύνεται με τη σάλτσα το ρολό που το έχετε τοποθετήσει σε πιατέλα και σερβίρετε.
Μπορείτε να το γαρνίρετε με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές.
Ευχαριστούμε τη φίλη μας Βίκυ απί την Κοζάνη που μας έστειλε αυτη την νόστιμη συνταγή.
Στείλτε και σεις τις δικές σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com