8 -10 μέτρια κομμάτια χοιρινό κρέας
Λάδι για τσιγάρισμα
Χυμός ντομάτας ή ντομάτα φρέσκια τριμμένη
5 - 6 ολόκληρα σκόρδα ψιλοκομμένα
2 χούφτες καρύδια χτυπημένα στο γουδί
1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι , πιπέρι σε κόκκους, μπαχάρι, 2 - ξυλλάκια κανέλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με την ντομάτα και χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά. Αλατίζουμε. Αφήνουμε να ψηθεί το κρέας σε σιγανή φωτιά αποφεύγοντας να προσθέσουμε νερά, το καλύτερο είναι να προσθέτουμε χυμό ντομάτας. Όταν το κρέας ψηθεί και μόνον τότε ψιλοκόβουμε τα σκόρδα ή τα χτυπάμε ελαφρά στο γουδί και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα,αφήνουμε να ψηθούν μαζί για λίγη ώρα και μετά κλείνουμε τη φωτιά. Τότε προσθέτουμε τα καρύδια και την τριμμένη φρυγανιά καθώς και το πιπέρι σε κόκκους και το μπαχάρι. Τo μυστικό είναι να μην παραψηθεί το σκόρδο γιατί τότε ξεθυμαίνει αλλά να μην μείνει και άψητο γιατί θα μυρίζει σαν τον διάδρομο των Βερσαλλιών...
Προσωπικά πάντα αλατίζω τα φαγητά στην αρχή και πάντα στο τέλος προσθέτω το πιπέρι γιατί ξεθυμαίνει και πικρίζει. Μην ξεχάσετε τη φρυγανιά! Δένει τη σάλτσα.