Υλικά
1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
300 ml μπύρα
Δημιουργία
Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού και τα στραγγίζουμε πολύ καλά ώστε να μην έχουν καθόλου νερά, αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε ένα χαρτί κουζίνας και τα σκουπίζουμε.
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα την μουστάρδα, το κρεμμύδι, το σκόρδο αν χρησιμοποιήσουμε και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το κρέας μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κρέας μέχρι να ροδίσει λίγο.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
Αφήνουμε πάλι να βράσει και να μείνει τελικά με λίγο νόστιμο ζουμάκι.
Σερβίρουμε ζεστό ζεστό μόνο του για μεζέ ή με συνοδεία ρυζιού.
πηγη