Βιετνάμ υπέροχη φυσική ομορφιά .. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Βιετνάμ υπέροχη φυσική ομορφιά ..






Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που επιλέγουν το Βιετνάμ, προσελκύονται από την υπέροχη φυσική ομορφιά της χώρας: από τους απέραντους πράσινους ορυζώνες στο βορρά, μέχρι το μαγευτικό χάος στο Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ στο νότο. Το Βιετνάμ είναι όμως και μια χώρα με μακρά ιστορία και αρχαίες παραδόσεις. Έχει πολλά ιστορικά αξιοθέατα και παλιούς ναούς.

Ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.

Κόλπος Ha Long



Ο κόλπος Ha Long, βρίσκεται στο βόρειο Βιετνάμ, γύρω από μια ακτογραμμή 120 χιλιομέτρων και αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στο Βιετνάμ. Διαθέτει περίπου 2.000 νησιά, με πυκνή βλάστηση, που σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό τοπίο με βράχους από ασβεστόλιθο. Πολλά από τα νησιά είναι κούφια, με τεράστιες σπηλιές, άλλα έχουν όμορφες λίμνες και σε κάποια από αυτά θα βρείτε πλωτά ψαροχώρια.

Παγόδα Thien Mu

Με επτά ορόφους, αυτή η παγόδα στην πόλη Hue, είναι η υψηλότερη παγόδα στο Βιετνάμ. Έχει θέα στον ποταμό Perfume και θεωρείται ως το ανεπίσημο σύμβολο της πρώην αυτοκρατορικής πρωτεύουσας. Ο ναός χτίστηκε το 1601 και στην αρχική του μορφή ήταν πολύ απλός, αλλά με την πάροδο του χρόνου ανακατασκευάστηκε και επεκτάθηκε με πιο περίπλοκα χαρακτηριστικά.

Λίμνη Hoan Kiem

Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας Ανόι και αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης, όντας επίσης το αγαπημένο σημείο αναψυχής των ντόπιων. Hoan Kiem σημαίνει «το σπαθί που επιστράφηκε» και το όνομα προέρχεται από έναν μύθο κατά τον οποίο οι θεοί έδωσαν στον βασιλιά Le Loi ένα μαγικό ξίφος, το οποίο εκείνος χρησιμοποιούσε κατά των κινεζικών εισβολών. Αργότερα, μια χελώνα στη λίμνη του άρπαξε το σπαθί και εκείνος θεώρησε πως οι θεοί του το πήραν πίσω. Σήμερα θα δείτε στο κέντρο σχεδόν της λίμνης, ένα μνημείο που παραπέμπει στο θρύλο.

Πόλη Hoi An



Αυτό το άλλοτε ψαροχώρι που έγινε τουριστικό αξιοθέατο, βρίσκεται στην ακτή της θάλασσας της Νότιας Κίνας. Αποτελούσε διεθνές λιμάνι από τον 16ο αιώνα, αν και οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές επιχειρήσεις, έχουν μεταφερθεί πλέον στην πόλη Da Nang. Η καρδιά της μικρής πόλης εξακολουθεί να είναι η παλιά συνοικία της, γεμάτη από ελικοειδή δρομάκια και παραδοσιακά κινέζικου στυλ καταστήματα. Μερικές φορές ονομάζεται και ως η «Βενετία του Βιετνάμ», λόγω των στενών καναλιών που διασχίζουν τμήμα της πόλης.

Νησί Phu Quoc

Βρίσκεται μπροστά από την ακτή της Καμπότζης και είναι το μεγαλύτερο νησί του Βιετνάμ. Το Phu Quoc είναι ό,τι θα μπορούσε να είναι το Phuket, αν δεν είχε αναπτυχθεί τόσο πολύ. Το νησί διαθέτει παρθένα τροπικά δάση, πανέμορφους κοραλλιογενείς υφάλους και υπέροχες παραλίες. Μία από τις παραλίες του, που ονομάζεται Bai Dai, έχει βραβευθεί ως μια από τις πιο όμορφες και καθαρές παραλίες.

Ορυζώνες Sa Pa

Η Sa Pa είναι μια πόλη στα βορειοδυτικά του Βιετνάμ, που δεν απέχει πολύ από τα κινεζικά σύνορα. Θα δείτε απέραντους ορυζώνες στην κοιλάδα Muong Hoa, ανάμεσα στην πόλη Sa Pa και το βουνό Fansipan, σε ένα σκηνικό από πυκνά «δάση» μπαμπού. Οι ντόπιοι καλλιεργούν εκεί ρύζι και καλαμπόκι, αλλά και λαχανικά.

Ψαροχώρι Mui Ne

Tα μέχρι πρότινος ελάχιστα κατοικημένα παράλια, νότια του χωριού Mui Ne, σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία 15 χρόνια. Λόγω της θάλασσας και του αέρα που πνέει εκεί, είναι ένας δημοφιλής προορισμός στο Βιετνάμ για kite και windsurfing. Αν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να κάνετε ένα ταξίδι στους διάσημους αμμόλοφους που βρίσκονται σε μικρή απόσταση βόρεια της πόλης. Η απέραντη αμμουδιά προσφέρει εκπληκτική, πανοραμική θέα, ιδιαίτερα κατά το ηλιοβασίλεμα.

Ποταμός και Δέλτα Mekong



Το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ, είναι η περιοχή στο νότιο Βιετνάμ, όπου ο Μεκόνγκ πλησιάζει και εκβάλλει στη θάλασσα. Είναι μια πολύ πλούσια και καταπράσινη περιοχή, που καλύπτεται από ορυζώνες και παράγει περίπου το ήμισυ του συνόλου της γεωργικής παραγωγής του Βιετνάμ. Και όπως είναι λογικό, η ζωή στο Δέλτα του Μεκόνγκ, περιστρέφεται γύρω από τον ποταμό και όλα τα χωριά είναι συχνά προσβάσιμα από το ποτάμι και όχι οδικώς.

Σήραγγες Cu Chi

Οι σήραγγες Cu Chi, είναι ένα απέραντο δίκτυο συνδεόμενων υπόγειων σηράγγων, που βρίσκονται περίπου 40 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Ho Chi Minh City (Saigon). Οι σήραγγες αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τους Βιετκόνγκ ως κρησφύγετα, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και ήταν το ορμητήριο για την επιχείρηση Tet το 1968. Οι σήραγγες έχουν γίνει τώρα ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το ασφαλέστερο κομμάτι τους.

Πόλη Nha Trang

Η Nha Trang είναι η πιο δημοφιλής παραθαλάσσια πόλη-θέρετρο του Βιετνάμ, που βρίσκεται κατά μήκος του δεύτερου πιο όμορφου κόλπου της χώρας. Διαθέτει πανέμορφες παραλίες με ψιλή και καθαρή άμμο και κρυστάλλινα νερά με ήπιες θερμοκρασίες. Η πόλη έχει περίπου 400.000 κατοίκους και είναι η πιο ζωντανή και αστική περιοχή, από άλλες παραθαλάσσιες, όπως οι Mui Ne και Phu Quoc. Είναι επίσης το καταδυτικό κέντρο του Βιετνάμ.

manessistravel

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας