
Περιγραφή
Η κανονική rosól σούπα της Πολωνίας γίνεται με το ζωμό κοτόπουλου και βοδινού. Αλλά σε αυτήν της την εκδοχή με ζωμό λαχανικών. Επηρεασμένη από τη rosól σούπα λοιπόν. Καλή νηστεία!
Τι χρειαζόμαστε:
4-5 καρότα (μέτρια)
σέλερι
1 ματσάκι μαιντανό
1 1/2 κρεμμύδι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
λίγη σόγια (προαιρετικά)
νούντλς
Πώς το κάνουμε:Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Πλένουμε τον μαιντανό και βάζουμε τα 2/3 από το ματσάκι μέσα. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και λίγο λάδι. Έπειτα τα καρότα που τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και το σέλερι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη σόγια (αν θέλουμε). Σε ένα κατσαρολάκι άλλο ετοιμάζουμε τα νουντλς. Τα αφήνουμε να βράσουν 4 λεπτά. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε λίγα νουντλς. Σερβίρουμε με φρέσκο μαιντανό. Καλή όρεξη!Πηγή: www.sintagespareas.gr/ | Tο διαβάσαμε εδώ