Συνταγή για μια υπέροχη μοναδική και εύκολη γαλατόπιτα. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Συνταγή για μια υπέροχη μοναδική και εύκολη γαλατόπιτα.



Η γαλατόπιτα είναι ένα από τα πιο εύκολα γλυκά. Θυμίζει λίγο μπουγάτσα χωρίς όμως να έχει τόση κρέμα μέσα. Η γεύση της όπως και να έχει είναι μοναδική και μπορείτε να τη φάτε είτε ζεστή είτε κρύα.
Για να δούμε τι θα χρειαστούμε

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 λίτρο γάλα πλήρες
2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 αυγά
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
τριμμένη κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Μόλις ζεσταθεί ελαφρά και αρχίζει να αχνίζει ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι κοσκινιστό και σιγά-σιγά για να μην κάνει γρόμπους.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα αφ ενός για να μην κολλήσει το μίγμα μας και αφ ετέρου για να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Μόλις πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τα αυγά σαν σε ομελέτα και τα ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά να ενσωματωθούν με το μίγμα. Ρίχνουμε μέσα και τις δύο κουταλιές φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να χλιαρέψει.

Σε ένα μεσαίο στρογγυλό ταψί του φούρνου βάζουμε 4-5 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας το ταψί και τα φύλλα ένα-ένα. Τα βάζουμε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι άκρες τους να περισσέψουν έξω από το ταψί περιμετρικά. Παίρνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε προς τα μέσα να καλύψουν τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα και την ισιώνουμε με ένα μαχαίρι. Πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη κανέλα.

Ψήνουμε στους 180° για περίπου 45-50 λεπτά και μέχρι να σχηματιστεί από πάνω μια χρυσή κρούστα και να ψηθεί καλά το φύλλο.

Preview Image: gefsisfysi.gr
-15% έκπτωση στη νέα κολεξιόν, με την χρήση του κωδικού "KF15"! -Παραγγελίες έως 31/03/2017 -Ισχύει και σε προϊόντα με έκπτωση -Εξαιρούνται τα brands Herschell & Native Shoes

Coupon code: KF15

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας