Παραδοσιακη Ιταλική Κουζίνα - Κλασικό Ριζότο - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Παραδοσιακη Ιταλική Κουζίνα - Κλασικό Ριζότο


Συνταγές από την Ιταλική Κουζίνα. Μακαρονάδες και ζυμαρικά, καρμπονάρα, πεστο σάλτσα, σπαγγέτι με τόνο, Τιραμισού - Tiramisu, πανακότα και άλλες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής απο την Ιταλική κουζίνα.
Ας δούμε για αρχή μια Ιταλική συνταγή το κλασικό Ριζότο 



Μια συνταγή νόστιμη και έτοιμη σε 25 λεπτά είναι το ριζότο! Μπορείτε να το φτιάξετε με μανιτάρια ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό της αρεσκείας σας. Ακολουθεί η απλή εκτέλεση για ριζότο!
                 ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλυκού βούτυρο
  • 1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών (ή βοδινού ή κοτόπουλου)
  • 1 φλυτζάνι ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγος μαϊντανός

              Εκτελεση 



Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σωτάρουμε το κρεμμύδι μας καλά ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ρύζι, και το σωτάρουμε και αυτό καλά προτού ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί μας και περιμένουμε 2 λεπτά να απορροφηθεί το αλκοόλ από το ρύζι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Βράζουμε το ζωμό λαχανικών (ή βοδινού ή κοτόπουλου) και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο ριζότο μας λίγη λίγη την ποσότητα μέχρι να το απορροφήσει.

Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία για 20 -25 λεπτά.

Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Έτσι απελευθερώνεται το άμυλο που έχει μείνει στο ρύζι και αποκτά την υφή του ριζότου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Επίσης βάζουμε κατά το ανακάτεμα μια κουταλιά βούτυρο.

Σερβίρουμε ζεστό το ριζότο μας με τριμμένη παρμεζάνα και φυλλαράκια μαϊντανού.


Καλή σας Επιτυχία !!!!


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας