Η Ρουμανία σας προκαλεί να την εξερευνήσετε! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η Ρουμανία σας προκαλεί να την εξερευνήσετε!

Παλάτι του Λαού (Τσαουσέσκου)



Ένα ταξίδι στη Ρουμανία δεν μοιάζει με κάποιο συνηθισμένο.

Η Ρουμανία –αν και δεν αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό- έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της, από τα παραδοσιακά χωριά της, όπου τα έθιμα διατηρούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια, μέχρι τα μεσαιωνικά κάστρα και τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία της, μέχρι τις γοητευτικές πόλεις της και την πολιτιστική κληρονομιά της.

Κάστρο Bran (ή κάστρο του Κόμη Δράκουλα)


Κάστρα Peleș και Pelișor
Πόλη Brașov


Μια χώρα διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει… τουριστικά, με «άγρια» ομορφιά και πολλά αξιοθέατα, η Ρουμανία έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της, από τα παραδοσιακά χωριά της, όπου τα έθιμα διατηρούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια, μέχρι τα μεσαιωνικά κάστρα και τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία της. Κάντε κρουαζιέρα στα κανάλια του Δέλτα του Δούναβη στα νότια ή επισκεφθείτε τα χωριά στο βόρειο τμήμα της χώρας και θα εκπλαγείτε από το πόσα έχει να σας δείξει αυτή η χώρα των βορειοανατολικών Βαλκανίων.

Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, γνωστό για τις δεντρόφυτες λεωφόρους του, τα κομψά κτήρια της μπελ επόκ και τη φήμη του στα 1900 ως «Μικρό Παρίσι», δεν αποτελεί το μόνο μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε στη χώρα.

Το Μπρασόβ είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ρουμανίας και βρίσκεται στο κέντρο περίπου της χώρας, στην περιοχή της Τρανσυλβανίας. Είναι πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Ποϊάνα Μπρασόβ, ένα από τα διασημότερα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής. Η παλιά του πόλη χωρίζεται σε τρεις γειτονιές, τη γερμανική, την ουγγρική και τη ρουμάνικη, η καθεμιά με τα δικά της χαρακτηριστικά και ομορφιές. Στα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται η Μαύρη Εκκλησία στη γερμανική συνοικία, η ελληνορθόδοξη εκκλησία, ο "δρόμος-σχοινί" που είναι ο στενότερος δρόμος της Ρουμανίας, η Πύλη της Αικατερίνης, η τελευταία πύλη της πόλης που σώζεται ακόμη από το Μεσαίωνα, και πολλά ακόμη, ενώ στο κέντρο της πόλης θα βρείτε εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα αλλά και κουζίνα από όλο τον κόσμο. Πολύ κοντά στην πόλη βρίσκεται και το κάστρο του Μπραν, το κάστρο που ο θρύλος θέλει να κατοικούσε ο Βλαντ Τσέπες, γνωστός ως Κόμης Δράκουλας.

Περιηγηθείτε σε μεσαιωνικά κάστρα με ανθισμένους κήπους, μοναδικούς βιότοπους, γραφικούς οικισμούς, μπαρόκ, νεοκλασικά κτίρια αλλά και έργα σοσιαλιστικού ρεαλισμού και άλλα πολλά πανέμορφα και ενδιαφέροντα αξιοθέατα! Η Ρουμανία ενδείκνυται για οικονομικές διακοπές και διάθεση για περπάτημα, αλλά και για οδήγημα, καθώς ο δρόμος Transfăgărășan στα Καρπάθια 'Όρη θεωρείται ένας από τους καλύτερους δρόμους του κόσμου για να περάσει κανείς!






Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας