Αξίζει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε αφού η γεύση της κουβαλάει όλο το... μεράκι της Μικράς Ασίας.
Υλικά συνταγής
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού βούτυρο
7 αυγά
1 ποτήρι του νερού γάλα
3 ποτήρια του νερού αλεύρι κοσκινισμένο
4 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι του νερούαμυγδαλόψιχα σε σκόνη
2 βανίλιες
1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα. Μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.
πηγη
Υλικά συνταγής
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού βούτυρο
7 αυγά
1 ποτήρι του νερού γάλα
3 ποτήρια του νερού αλεύρι κοσκινισμένο
4 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι του νερούαμυγδαλόψιχα σε σκόνη
2 βανίλιες
1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα. Μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.
πηγη