Ένα απολαυστικό, ζουμερό και πάνω απ'όλα υγιεινό και ελαφρύ κέικ σοκολάτας. Καλή σας απόλαυση!
Υλικά:
3 αυγά
3 κουτ. σουπας βιταμ soft light (το becel Ω3 δεν περιέχει ίχνη γάλακτος)
3 κουτ. σουπας στέβια 3:1
1 κουβερτούρα (200 γρ.) (η sugar free μωβ δεν περιέχει ίχνη γάλακτος)
1 βανίλια
1 κουτ. γλ σόδα
1 φλ. πίτουρο βρώμης ή νιφάδες βρώμης αλεσμένες
(προαιρετικά κρατάμε λίγη βρώμη και συμπληρώνουμε με λίγο τριμμένο φουντούκι ή καρύδι)
λίγο κονιάκ, λίγο αλάτι
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
40 γρ. κουβερτούρα
1,5 κουτ. σουπας βιτάμ soft
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη στέβια.
Λιώνουμε με μπεν μαρί (ή με προσοχή στα μικροκύμματα) την σοκολάτα με το βιτάμ. Ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στα αυγά και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά (την βανίλια, τη βρώμη, τη σόδα, το κονιάκ και το αλάτι.
Προθερμάινουμε τον φούρνο μας στους 190. Λαδώνουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού γύρω στα 25 εκατοστά και επάνω τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
Τέλος ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Λιώνουμε τη κουβερτούρα με το βιτάμ στον φούρνο μικροκυμμάτων και αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα την σοκολατόπιτά μας.
Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε cup cakes. Μόνο που αντί για 15 λεπτά θα τα αφήσουμε μόνο 1ο λεπτά στο φούρνο.
πηγη
Υλικά:
3 αυγά
3 κουτ. σουπας βιταμ soft light (το becel Ω3 δεν περιέχει ίχνη γάλακτος)
3 κουτ. σουπας στέβια 3:1
1 κουβερτούρα (200 γρ.) (η sugar free μωβ δεν περιέχει ίχνη γάλακτος)
1 βανίλια
1 κουτ. γλ σόδα
1 φλ. πίτουρο βρώμης ή νιφάδες βρώμης αλεσμένες
(προαιρετικά κρατάμε λίγη βρώμη και συμπληρώνουμε με λίγο τριμμένο φουντούκι ή καρύδι)
λίγο κονιάκ, λίγο αλάτι
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
40 γρ. κουβερτούρα
1,5 κουτ. σουπας βιτάμ soft
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη στέβια.
Λιώνουμε με μπεν μαρί (ή με προσοχή στα μικροκύμματα) την σοκολάτα με το βιτάμ. Ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στα αυγά και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά (την βανίλια, τη βρώμη, τη σόδα, το κονιάκ και το αλάτι.
Προθερμάινουμε τον φούρνο μας στους 190. Λαδώνουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού γύρω στα 25 εκατοστά και επάνω τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
Τέλος ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Λιώνουμε τη κουβερτούρα με το βιτάμ στον φούρνο μικροκυμμάτων και αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα την σοκολατόπιτά μας.
Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε cup cakes. Μόνο που αντί για 15 λεπτά θα τα αφήσουμε μόνο 1ο λεπτά στο φούρνο.
πηγη