Τάρτα σοκολάτας με άρωμα κανέλας - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τάρτα σοκολάτας με άρωμα κανέλας








Υλικά

(για την τάρτα)
2 ½ φλ. μπισκότα τύπου Digestive (τριμμένα)
2/3 φλ. βούτυρο (λιωμένο)
3 κ.σ. κακάο
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο

(για την κρέμα)

3 φλ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (σπασμένη)
4 κρόκους αυγών
4 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. espresso ( ζεστό )
1 πιπεριά τσίλι
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο


(για την μαρέγκα - προαιρετικά)
4 ασπράδια αυγών
½ φλ. ζάχαρη
3-4 σταγόνες λεμόνι


Εκτέλεση

Για να κάνουμε την βάση της τάρτας, ρίχνουμε σε σκεύος όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν και να έχουμε μια «ζύμη». Σε ελαφρώς βουτυρωμένη ταρτιέρα, στρώνουμε την ζύμη και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά να σφίξει. Με μίξερ χειρός, χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα, πάνω από χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον espresso και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την τσίλι πιπέρια, αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δώσει την γεύση της και την αφαιρούμε. Αφαιρούμε 2 κουταλιές από την κρέμα σοκολάτας και τις ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύουμε απαλά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε την κρέμα στην «μπισκοτένια» τάρτα και αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να «δέσει».


Εάν θέλουμε την τάρτα μας με μαρέγκα, στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο, προσθέτουμε την μαρέγκα και ψήνουμε στο γκριλ 2 λεπτά για να πάρει καστανό χρώμα. Πριν να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.Πηγή: pagenews.gr | Tο διαβάσαμε εδώ


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας