Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη οπτικά και γευστικά “Λευκή” Βασιλόπιτα με γλάσο ζάχαρης. Απολαύστε τη και Καλή Χρονιά.
Υλικά συνταγής
200 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη [*]
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι
270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
2 καψουλίτσες βανίλιας
Για το γλάσο ζάχαρης:
300 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο
50 γρ. ξηροί καρποί καβουρδισμένοι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε, ένα στρογγυλό ταψί 24-26 εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά και ανά 3 λεπτά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη γυρίζουμε ανάποδα, βάζουμε το “φλουρί” μας και την τοποθετούμε σε πιατέλα.
Για το γλάσο σοκολάτας: Ανακατεύουμε μαζί τη μαργαρίνη και την άχνη για 5΄ και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα στρώνουμε το μείγμα επάνω και διακοσμούμε ανάλογα.
[*] Προαιρετικά χρησιμοποιείστε “Flora Soft με βούτυρο” έχει και βούτυρο και μαργαρίνη.
Καλή Χρονιά