Χαλβάς Σιμιγδαλένιος από τις Aγιορείτικες Μοναστηριακές Συνταγές
Υλικά :
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι σταφιδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Εκτέλεση :
Σε φαρδιά κατσαρόλα καίμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι :
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ώσπου να δέσει.
Ρίχνουμε το σιρόπι ( αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς.
Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε.
Καλή σας όρεξη!