Οι 10 πιο εκκεντρικοί φάροι του κόσμου - Ομορφα Ταξιδια
Taxidia Zohs

Οι 10 πιο εκκεντρικοί φάροι του κόσμουΟι φάροι είναι ένα εντυπωσιακό σημάδι σε απόκρημνες παραλίες, αλλά παράλληλα αποτελούν κτίρια που ξαφνιάζουν με την αρχιτεκτονική τους.

Κάθε φάρος από τους 10 που έχει επιλέξει η ιστοσελίδα Mother Nature Network,έχουν να δείξουν κάτι το διαφορετικό. Από τον δικό μας Τουρλίτη, στην Άνδρο, μέχρι τον φάρο εκκλησία στην Ουκρανία, τους φάρους πύργους σε Εσθονία, Ισπανία και τους φουτουριστικούς σε Τζέντα και Κίνα.

Τουρλίτης, ΆνδροςΟ Τουρλίτης βρλισκεται πάνω σε ένα βράχο και δημιουργεί ένα σουρεαλιστικό τοπίο, που μοιάζει σαν να έγινε από Photoshope.

O φανταστικό φάρος χτίστηκε αρχικά το 1897, αλλά καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Παρά το γεγονός ότι παρέμεινε γκρεμισμένος για αρκετές δεκαετίες, ο φάρος τελικά ανοικοδομήθηκε στη δεκαετία του 1990 προς μεγάλη χαρά των ντόπιων και των επισκεπτών.

Dyrholaey, Ισλανδία


Σκαρφαλωμένος κατά μήκος των νότιων παράκτια βράχων της Ισλανδίας, ο φάρος Dyrholaey προσφέρει έναν ακόμη σημαντικό λόγο για να επισκεφτεί κανείς αυτό το παράξενο και όμορφο τόπο.

Ο τσιμεντένιος πύργος χτίστηκε το 1927, ενώ παλαιότερα και μια παλαιότερη βρισκόταν στη θέση του ένας πύργος από χάλυβα.

Ο φάρος-εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ΟυκρανίαΜισός φάρος και μισός παρεκκλήσι, είναι το κτίριο που έχει χτιστεί στην Μαλοτσένσκε, στην Ουκρανία, και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο, τον προστάτη των ναυτικών.

Εκτός από το ότι εξυπηρετεί τα πλοία, ο φάρος είναι ένα μνημείο για τους ανθρώπους που χάνονται στη θάλασσα.

Thomas Point Shoal, Μέριλαντ, ΗΠΑΑυτός ο θρυλικός φάρος είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα παραδείγματα του βιδωτού κτιρίου, πάνω στον αμμώδη βυθό του κόλπου Τσίζπικ.

Ενώ υπάρχουν και άλλοι φάροι στην περιοχή, ο Thomas Point Shoal Light είναι ο μόνος που εξακολουθεί να παραμένει στη θέση από τη στιγμή που τοποθετήθηκε, αρχικά, το 1875.

Ο φουτουριστικός φάρος στη Τζέντα, Σαουδική ΑραβίαΑυτό το φουτουριστικό παρατηρητήριο είναι σκαρφαλωμένο κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Σε ένα εντυπωσιακό ύψος 132 μέτρων, διεκδικεί τον τίτλο του ψηλότερου φάρου στον κόσμο.

Kõpu, ΕσθονίαΑυτό το πανέμορφο κτίριο, που μοιάζει με πύργος, βρίσκεται στο νησί της Hiiumaa, στην Εσθονία και είναι σε λειτουργία από τότε που ολοκληρώθηκε το 1531, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένας τους παλαιότερους ενεργούς φάρους στον κόσμο.

Χτισμένος στην κορυφή του υψηλότερου λόφου του νησιού, ο φάρος σχεδιάστηκε σαν ένα ορθογώνιο πρίσμα που πλαισιώνεται από ένα σύνολο τεράστια στηρίγματα.

Ο «Πύργος του Ηρακλή», ΙσπανίαΜε ένα όνομα όπως ο «Πύργος του Ηρακλή» και την αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από τον θρυλικό Φάρο της Αλεξάνδρειας, δημιουργήθηκε αυτός φάρος στη Γαλικία, πριν από 1.900 χρόνια.

Ο πύργος ανακαινίστηκε το 1788.

Baishamen, Κίνα


Ανεγέρθηκε στο νησί Χάιντιάν, νότια της Κίνας το 2000. Ο φάρος Baishamen διακρίνεται για τον τριγωνικό πύργο που προεξέχει από μια πολυώροφη εξαγωνική βάση. Είναι ο έκτος ψηλότερο φάρος στον κόσμο.

Στρομπολίκιο, ΙταλίαΣε αντίθεση με πολλά από τους άλλους φάρους, ο Στρομπολίκιο δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο απο πλευράς αρχιτεκτονικής. Αλλά αυτό που τον κάνει σουρεαλιστικό είναι η τοποθέτησή του στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου στα Αιολικά νησιά της Ιταλίας.

Για να φτάσουν στο φάρο, οι επισκέπτες πρέπει να ανεβουν αρκετά σκαλοπάτια, που έχουν κατασκευαστεί στην μια πλευρά του νησιού.

Seven Foot Knoll, Μέριλαντ, ΗΠΑΤο Μέριλαντ έχει αρκετούς βιδωτούς φάρους και ο παλαιότερος είναι ο Seven Foot Knoll, που έχει τοποθετηθεί το 1855.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον φάρο Thomas Point Shoal Φως, αυτός απαξιώθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα. Το 1988, μεταφέρθηκε στο Inner Harbor της Βαλτιμόρης, όπου παραμένει σήμερα ως ένα δημοφιλές ιστορικό αξιοθέατο.

(με πληροφορίες και εικόνες από Mother Nature Network)

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας