Τα 12 πιο απομονωμένα σπίτια και κτήρια στον κόσμο! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τα 12 πιο απομονωμένα σπίτια και κτήρια στον κόσμο!





Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στα Μετέωρα!


10- Red Cottage – Αυτό το όμορφο απομονωμένο σπίτι κάθεται σε ένα νησί. Μέρος των χιλίων νησιών του Καναδά, το νησί αγοράστηκε το 1950 από την οικογένεια Sizeland που ήθελαν ένα μοναδικό μέρος για να χτίσει ένα σπίτι διακοπών. Το σχέδιο για την εύρεση ενός ήσυχου καταφυγίου απέτυχε αφού πληθώρα τουριστών και περιηγητών καταφθάνουν μόνο και μόνο για να ρίξουν μια ματιά στο ασυνήθιστο σπίτι.

9- Ερμιτάζ του Σαν Colombano – Βρίσκεται στην Ιταλία μεταξύ Vivenza και Rovereto, το Ερμιτάζ του Σαν Colombano βρίσκεται ψηλά στην πλαγιά ενός βουνού 120 μέτρα πάνω στο βράχο με θέασ την πόλη. Χτίστηκε περίπου 700 χρόνια πριν, το 1319 και πήρε το όνομά του από τον άγιο Colombano. Κάθε Χριστούγεννα πραγματοποιείτε λιτανεία και πεζοί υπό το φως των κεριών καταφθάνουν οι πιστοί στο ερημητήριο για να προσευχηθούν στον άγιο.

8- Casa Μαλαπάρτε – Casa Μαλαπάρτε επίσης γνωστό ως Βίλα Μαλαπάρτε, βρίσκεται στην Punta Massullo στην ανατολική πλευρά του Κάπρι, Ιταλία. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1937 από γνωστό αρχιτέκτονα Adalberto Libera. Το σπίτι είναι ένα κόκκινο στο σχήμα ενός κουτιού με σκάλα που οδηγεί σε ένα υπέροχο αίθριο στον τελευταίο όροφο. Το σπίτι μπορεί να προσεγγισθεί μόνο διανύοντας το νησί με τα πόδια για περίπου μιάμιση ώρα.

7- Βίλα Mecklin -Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο φινλανδικό Αρχιπέλαγος, το Villa Mecklin είναι τόσο γραφικό και απομονωμένο! Χτισμένο σε ένα μικρό βαθούλωμα στον βράχο, η βίλα χτίστηκε χρησιμοποιώντας μόνο τα βασικά υλικά. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι η βεράντα, η οποία είναι μεγάλη και στραμμένη προς Αρχιπέλαγος.

6- Στοκχόλμη, Σουηδία – Αρκετά μίλια μακριά από τη Στοκχόλμη, Σουηδία, υπάρχει ένα απίστευτο σπίτι που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο ενός μικρού νησιού και απλώνεται σε μόλις 137 τετραγωνικά μέτρα. Το σπίτι είναι απομονωμένο. Περιλαμβάνει ένα καθιστικό, δωμάτιο, κουζίνα και γυάλινες πόρτες που οδηγούν σε ένα μεγάλο εξωτερικό χώρο, με μία σάουνα στην μέση.

5 Katskhi Πυλώνας – 130 πόδια πάνω από τους λόφους της κεντρικής Γεωργίας κάθεται το Katskhi. Η Γεωργία υιοθέτησε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του κράτους κατά τον 4ο αιώνα και στο Katskhi χτίστηκε μια μικρή εκκλησία τον 7ο αιώνα. Ο μοναδικός κάτοικος τα τελευταία 20 χρόνια είναι ένας γεωργιανός μοναχός.

4 Καλλιτέχνης Studio Fogo Island, Καναδάς – Fogo Islanders. Βρίσκεται απομονωμένο στο νησί και είναι στούντιο έξι καλλιτεχνών ενώ χτίστηκε από το Ίδρυμα Shorefast. Η ιδέα πίσω από το σχεδιασμό του στούντιο είναι να δημιουργηθεί μια γεωμετρική δομή που αντιπαραβάλλεται στο γύρω φυσικό περιβάλλον.

3- Αχυροσκεπή καλύβα, Παναμάς – Οικοδομικά υλικά είναι κορμούς δέντρων για κύριους πυλώνες, στύλοι μπαμπού ως στήριξη και διάφορα είδη φύλλων για τη στέγη. Μια καλοφτιαγμένη καλύβα που μπορεί να σταθεί για ένα χρονικό περίπου διάστημα 30 χρόνων.

2- Το Σπίτι στην θάλασσα- Ζώντας σε αυτό το σπίτι νιώθεις σίγουρα σαν να βρίσκεσαι στην γη του Ροβινσώνα Κρούσο. Ακριβώς έξω από την ακτή της Κορνουάλης, στην Αγγλία, το σπίτι στην Θάλασσα βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία και μπορεί να προσεγγισθεί μόνο με αναρρίχηση η διανύοντας μια γέφυρα 33 περίπου μέτρων. Περιβάλλεται από νερό και είναι απομονωμένο από την πόλη.

1- Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας – το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα, είναι η παλαιότερη μεταξύ των έξι μοναστηριών που βρίσκονται εκεί – τα οποία έχουν κατασκευασθεί το 1476. Βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχο 435 περίπου μέτρων και για χρόνια η πρόσβαση θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με αναρρίχηση μέσο μιας ανεμόσκαλας ή με ένα δίχτυ που λειτουργούσε σαν ανελκυστήρας. Σήμερα η είσοδος επιτυγχάνεται μέσο 140 σκαλοπατιών σκαμμένα στον βράχο. Το μοναστήρι κατείχε ανεκτίμητους ιστορικούς θησαυρούς, όπως πολύτιμα χειρόγραφα κ.α., ωστόσο,κλάπηκαν κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας