Κήπος αριστούργημα με «ανακυκλωμένα» φυτά! - Ομορφα Ταξιδια
Taxidia Zohs

Κήπος αριστούργημα με «ανακυκλωμένα» φυτά!Τα περισσότερα διασώθηκαν πριν πεταχτούν από τοπικό φυτώριο!Σε παγκόσμια κλίμακα είναι γνωστός ο κήπος που δημιούργησε στην αυλή του σπιτιού του ο Περλ Φρίαρ (Pearl Fryar), ο οποίος έχει γίνει θρύλος της κηπουρικής στο Μπίσοπβιλ (Bishopville), στης Νότιας Καρολίνας.

Όταν μετακόμισε στη μικρή πόλη στη δεκαετία του 1980, αντιμετωπίσθηκε με καχυποψία από τους γείτονες γιατί είναι μαύρος και δεν τον θεωρούσαν ικανό να φτιάξει το σπίτι του και πολύ περισσότερο να περιποιηθεί την μεγάλη αυλή που ήταν μπροστά του.

Αποφασισμένος να διαλύσει αυτό το στερεότυπο, ο Fryar κατάφερε να κερδίσει το βραβείο για την αυλή του μήνα να κερδίσει το βραβείο της «αυλής του μήνα» από την τοπική λέσχη κήπου.

Από τότε, δημιούργησε έναν παγκοσμίου φήμης κήπο με περισσότερα από 300 φυτά, τα περισσότερα από τα οποία βρήκε στα σκουπίδια ενός τοπικού φυτωρίου.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης κηπουρός, δημιούργησε τον μαγευτικό κήπο του κομμάτι κομμάτι, δουλεύοντας επί 30 χρόνια. Όπως λέει, σήμερα, πηγαίνουν επισκέπτες από διάφορες χώρες για να τον θαυμάσουν.


Πηγή: Laughing Squid / Βίντεο Great Big Story

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας