Χανιά: Η πόλη με τις γραφικές εικόνες που ίσως να μη συναντήσετε πουθενά αλλού (φωτό) - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Χανιά: Η πόλη με τις γραφικές εικόνες που ίσως να μη συναντήσετε πουθενά αλλού (φωτό)



Ομολογουμένως πρόκειται για μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Και γι' αυτό θα κάνετε πολύ καλά να επιλέξετε τα Χανιά για την επόμενη εξόρμησή σας. Παντός καιρού, λοιπόν, τα Χανιά έχουν να επιδείξουν από τις πιο όμορφες εικόνες που θα αντικρίσετε ποτέ σε προορισμό.

Ποια σημεία, ωστόσο, της πόλης πρέπει να συμπεριλάβετε στη λίστα σας όσοι βρίσκεστε εκεί για πρώτη φορά; Ανακαλύψτε πέντε πανέμορφα μέρη των Χανίων, που θα σας συστήσουν σε κάποιες από τις φημισμένες ομορφιές του νομού.

Τοπανάς




Η Παλιά Πόλη των Χανιών δεν θεωρείται άδικα από τις ομορφότερες ολόκληρης της Μεσογείου. Το ενετικό άρωμα αναδύεται σε κάθε γωνιά, αναμειγνύεται με τα σημάδια των Οθωμανών (1645-1898) και των Αιγυπτίων (1831-1841) που πέρασαν από τα Χανιά, την ελληνική κουλτούρα και το αυθεντικό, κρητικό στοιχείο δημιουργώντας ένα μοναδικό πολιτιστικό κράμα. Γραφικά, κουκλίστικα σοκάκια γεμάτα αύρα και μυστήριο που κρύβονται πίσω από τα συγκλονιστικά, σωζόμενα ενετικά κτήρια. Περπατήστε στα πολυσύχναστα καλντερίμια της και θαμπωθείτε από τη γραφικότητα και την ομορφιά τους.

Από τις πιο χαρακτηριστικές γειτονιές της ο Τοπανάς –η άλλοτε αριστοκρατική συνοικία της πόλης– με τις οδούς Αγγέλου και Θεοτοκοπούλου να συγκαταλέγονται στους πιο πολυφωτογραφημένους δρόμους της. Επί της Αγγέλου, μάλιστα, θα συναντήσετε και το κτίριο όπου φιλοξενούνταν κατά τον 15ο αιώνα το διοικητήριο των Ενετών.

Παλιό Λιμάνι



Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται πρόκειται για ένα από τα πιο μαγικά σημεία των Χανίων, ένα αληθινό «κόσμημα» ανεκτίμητης αξίας για την πανέμορφη πόλη της Κρήτης. Από το Ναυτικό Μουσείο στο δυτικό άκρο του μέχρι και το Νεώριο Moro στον ανατολικό μυχό του, μπορείτε να θαυμάσετε σε όλο της το μεγαλείο την ομορφιά και την καλαισθησία ενός από τα πιο ρομαντικά σημεία της Κρήτης.

Περπατώντας κατά μήκος της παραλιακής περαντζάδας δίπλα από τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα cafe θα παρατηρήσετε τις ιδιαιτερότητες της αρχιτεκτονικής των Ενετών, όπως αποτυπώνονται στα χαρακτηριστικά στενά κτήρια, καθώς και τον Αιγυπτιακό Φάρο, ο οποίος μονοπωλεί τα βλέμματα όλων.

Μεταξύ των Ακτών Κουντουριώτου και Τομπάζη στέκει ένα από τα λίγα εναπομείναντα δείγματα ισλαμικής τέχνης της Αναγέννησης, το Γιαλί Τζαμισί, που είναι αφιερωμένο στον πρώτο φρούραρχο Χανίων, τον Κιουτσούκ Χασάν (από πολλούς θα ακούσετε να το αποκαλούν και με αυτή την ονομασία). Ακριβώς μπροστά του, οι παραδοσιακοί αμαξάδες περιμένουν να σας πάνε την πιο ρομαντική βόλτα, κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στη γραφική πόλη της Κρήτης. Προχωρώντας ανατολικά θα συναντήσετε τα Νεώρια (γνωστά και ως αρσενάλια). Πρόκειται για πέτρινα κτίσματα με αψιδωτή πρόσοψη, τα οποία λειτουργούσαν ως χώρος επισκευής των πλοίων του ενετικού στόλου.

Ταμπακαριά



Πάνω στο δρόμο που οδηγεί ανατολικά προς το Ακρωτήρι, σε απόσταση 10 λεπτών οδικώς από τα Χανιά, βρίσκεται η Χαλέπα, μία από τις πιο αρχοντικές και ιστορικές περιοχές της πόλης. Η φήμη της έγκειται στο γεγονός ότι εδώ υπογράφηκε η «Συμφωνία της Χαλέπας» μεταξύ της οθωμανικής αυτοκρατορίας και των αντιπροσώπων την συνέλευσης Κρητών, στο γενικότερο πλαίσιο της διεθνούς Βερολίνειας Συνθήκης. Στις αρχές του 19ου αιώνα εύποροι Χανιώτες έχτισαν εδώ τις οικίες τους και μετέτρεψαν το συγκεκριμένο προάστιο σε αριστοκρατική περιοχή με εντυπωσιακές επαύλεις, ολάνθιστους κήπους και δρόμους με δέντρα, δίνοντάς του ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Ένα από τα αξιοσημείωτα σημεία της περιοχής είναι τα Ταμπακαριά, τα παλιά βυρσοδεψεία (εργοστάσια επεξεργασίας δερμάτων) της πόλης που πλέον, μοιάζουν με σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Δίπατα ή τρίπατα πέτρινα κτήρια ακριβώς μπροστά στη θάλασσα που χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αι. και διαθέτουν κεραμιδένιες σκεπές, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη της περιοχής συνθέτοντας ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα. Από εδώ θα απολαύσετε θέα και στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα.



Πηγή: www.defencenet.gr | Tο διαβάσαμε εδώ

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας