Τα ταξίδια βοηθούν στο να γίνουμε ευτυχισμένοι! Δείτε γιατί (Photos) - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τα ταξίδια βοηθούν στο να γίνουμε ευτυχισμένοι! Δείτε γιατί (Photos)



Όλοι μας βρίσκουμε δελεαστική την ιδέα για ένα ταξιδάκι πού και πού. Είναι ανανεωτικό, μας ξεκουράζει (ή μας κουράζει ευχάριστα) και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε νέα μέρη, αξιοθέατα και πολιτισμούς – δεν είμαστε παρά μια μικροσκοπική κουκίδα στο χάρτη, πόσο συναρπαστικό είναι να έρθουμε, έστω και για λίγο, σε επαφή με την όμορφη διαφορετικότητα των συνανθρώπων μας; Όσα βιβλία και να διαβάσει κανείς, όσα ντοκιμαντέρ και ταινίες να παρακολουθήσει, τίποτα δε συγκρίνεται με την προσωπική εμπειρία και τις αναμνήσεις που θα δημιουργήσει ο ίδιος στον προορισμό που πρόκειται να επισκεφτεί.




Πέρα από τα προφανή θετικά στοιχεία όμως, τι προσφέρουν πραγματικά τα ταξίδια;
Όποιος έχει ταξιδέψει πολύ ή λίγο στη ζωή του, εάν συγκρίνει τον «παλιό» με το «νέο» του εαυτό, είναι σίγουρο ότι θα διαπιστώσει δραματικές αλλαγές, πιθανότατα προς το καλύτερο. Είναι αποδεδειγμένο πως τα ταξίδια επιδρούν στην προσωπικότητα και διαμορφώνουν το χαρακτήρα των ανθρώπων. Με απλά λόγια, μας κάνουν καλύτερους! Πώς; Δείτε τη λίστα με κάποιες από τις αρετές των ταξιδιών:
Κοινωνικότητα

Ταξιδεύοντας, οι κοινωνικές μας δεξιότητες χτυπάνε κόκκινο. Μαθαίνουμε να επικοινωνούμε και να συνεννοούμαστε με αγνώστους και νιώθουμε πιο άνετα να κάνουμε νέες γνωριμίες. Αυτό θα συμβεί είτε «αναγκαστικά», όταν πρέπει να μιλήσουμε με το προσωπικό του ξενοδοχείου ή να ζητήσουμε οδηγίες τη στιγμή που έχουμε χαθεί, είτε κάνοντας νέους φίλους σε ένα πάρτι. Όποια και αν είναι η περίπτωση, ο έλεγχος του άγχους και της αμηχανίας είναι ένα ανεκτίμητο μάθημα!


Ενδιαφέρον

Έχοντας κατακτήσει το άγχος της πρώτης επαφής, σειρά έχει η σύντομη συζήτηση (small talk που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι) στην ουρά για ένα μουσείο, στην αναμονή του αεροδρομίου ή στον πάγκο ενός μπαρ. Όταν σπάσει ο πάγος, η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από τα συνηθισμένα «Από πού είσαι;», «Πού πας;», «Πόσο θα μείνεις;». Ερωτήσεις και απαντήσεις που καταντούν κουραστικές και κενές, τη στιγμή που θα μπορούσες να μάθεις τόσες πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το άλλο άτομο, τη ζωή, την κουλτούρα και το χαρακτήρα του. Με τον καιρό, γινόμαστε καλύτεροι στη συζήτηση και μαθαίνουμε να θέτουμε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που πραγματικά θα μας πουν κάτι παραπάνω για αυτόν που έχουμε απέναντί μας – και ποιος δε θέλει να κάνει παρέα με έναν τόσο ενδιαφέροντα συνομιλητή;

Αυτοπεποίθηση



Γύρισες τον κόσμο, περπάτησες νύχτα στις κακόφημες γειτονιές του Σάο Πάολο, περιπλανήθηκες σε άγνωστα μέρη και κατάφερες να ξεπεράσεις την υψοφοβία σου εκείνη τη μέρα στις Άλπεις. Πώς θα μπορούσες να μην έχεις αυτοπεποίθηση; Κατακτώντας μικρά ή μεγάλα κατορθώματα, όχι μόνο ξεπερνάμε φοβίες και ενδοιασμούς, αλλά έχουμε πίστη στον εαυτό μας, είμαστε σε θέση να θέτουμε στόχους και να τους πραγματοποιούμε. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση, μπορείς να (προσπαθήσεις να) κάνεις τα πάντα!
Προσαρμοστικότητα



Σύμφωνα με τους νόμους της φύσης, προσαρμοστικότητα ίσον επιβίωση. Έχεις έρθει αντιμέτωπος με καθυστερημένες πτήσεις, χαμένες αποσκευές, μικροληστείες στη μέση του πουθενά και τροφικές δηλητηριάσεις από τοπικές «παραδοσιακές» νοστιμιές. Την πρώτη φορά στεναχωριέσαι, τη δεύτερη θυμώνεις, την τρίτη χάνεις την ψυχραιμία σου.. από ένα σημείο και μετά, το παίρνεις απόφαση και απλώς κάνεις υπομονή. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Όταν μάθεις να ελίσσεσαι και να προσαρμόζεσαι στις δυσκολίες, τότε τίποτα στη ζωή σου δεν μπορεί να σε βγάλει εκτός ορίων. Γιατί σε όποιο αδιέξοδο και αν βρεθείς, εσύ θα είσαι ικανός να βρεις εναλλακτικά μονοπάτια και λύσεις.
Εξυπνάδα



Πολλοί θεωρούν τα ταξίδια ένα μεγάλο σχολείο της ζωής. Και είναι αλήθεια, αφού ποτέ η διαδικασία μόρφωσης δεν υπήρξε πιο ευχάριστη και αποτελεσματική. Όταν επισκέπτεσαι έναν τόπο, μορφώνεσαι με πολλούς τρόπους. Η γεωγραφία, η ιστορία, ο πολιτισμός και οι τέχνες μιας περιοχής, αντί να παραμένουν στείρες γνώσεις χωρίς περιεχόμενο, όταν προέρχονται από προσωπική επαφή αποκτούν υπόσταση και αποτυπώνονται στο μυαλό μας για πάντα!
Απλότητα

Ταξιδεύοντας μαθαίνεις ότι η ουσία δε βρίσκεται στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα. Αυτό το φαινομενικά τετριμμένο συμπέρασμα αποκτά πραγματικά νόημα τη στιγμή που περιφέρεσαι φορτωμένος με μια βαλίτσα 20 κιλών και καταλήγεις να χρησιμοποιείς μόνο το ένα τρίτο αυτών που περιέχει. Πρακτική εφαρμογή στη ζωή; Απαγκιστρώνεσαι από την καταναλωτική φρενίτιδα που επικρατεί γύρω μας και ανακαλύπτεις τι είναι απαραίτητο και τι άχρηστο στη ζωή σου – από αντικείμενα, έως ανθρώπους!


Ενδυνάμωση δεσμών



Σίγουρα ένα ταξίδι δε θα κάνει τη σχέση σου καλύτερη η χειρότερη. Είναι όμως γεγονός πως τα ζευγάρια που καταφεύγουν σε μικρές ή μεγάλες αποδράσεις συνδέονται με πιο δυνατούς δεσμούς. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και ξαναβρίσκεις τον εαυτό σου. Όταν μοιράζεσαι δυνατές εμπειρίες και συγκινήσεις με το σύντροφό σου, όταν εξερευνείτε μαζί έναν τόπο και ανακαλύπτετε μικρούς κρυμμένους θησαυρούς, τα θεμέλια της σχέσης σας ενισχύονται – αυτό που σας ενώνει είναι πιο δυνατό και πιο πηγαίο.
Ευτυχία



Τελικά, τα ταξίδια μας κάνουν πιο ευτυχισμένους! Χαλαρώνουμε, αποκτάμε αυτοπεποίθηση, μορφωνόμαστε και δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Αποκτάμε αίσθηση της θέσης μας στον κόσμο, αλληλεγγύη και εμπάθεια και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Βρίσκουμε την ψυχική μας ισορροπία και ανακαλύπτουμε την ουσία των πραγμάτων. Ποιος είναι ο ορισμός της ευτυχίας, αν όχι αυτός;

Την επόμενη φορά που θα έρθεις στο δίλημμα αν πρέπει να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για αυτό το ταξίδι ή όχι, τώρα ξέρεις τι θα σκεφτείς!

Πηγή: travelkiki.com

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας