Η πορτοκαλί παραλία της Ελλάδας που είναι σαν να έπεσε από τον… Άρη. «Εξωγήινη» ομορφιά (Photos) - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η πορτοκαλί παραλία της Ελλάδας που είναι σαν να έπεσε από τον… Άρη. «Εξωγήινη» ομορφιά (Photos)


Μπορεί ο Μύρτος να είναι η πιο διάσημη, η πιο διαφημισμένη και η πιο… πολυγραμμένη παραλία της Κεφαλονιάς, ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πλαζ του νησιού, άγνωστη στο ευρύ κοινό, είναι αυτή που εντυπωσιάζει και… παραξενεύει. Ο λόγος για την παραλία Ξι.




Στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς, οκτώ χιλιόμετρα από το Ληξούρι, σε έναν όρμο που αν τον κοιτάξει κανεί από ψηλά μοιάζει με το γράμμα «Ξι» (εξού και το όνομα) η αμμουδιά έχει ένα βαθύ κεραμιδί χρώμα, εντελώς διαφορετικό από το χρώμα της άμμου σε όλες τις άλλες πλαζ του νησιού, αλλά και της χώρας.



Μάλιστα, σε συνδυασμό με τον άργιλο που υπάρχει στο βυθό, δημιουργείται μια χρωματική πανδαισία που όμοιά της δεν υπάρχει.



Αυτό, βέβαια, δεν είναι το μόνο στοιχείο που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει ανάμεσα στις άλλες του νησιού. Σε αντίθεση με τα βαθιά νερά των υπολοίπων, στην παραλία Ξι τα νερά είναι ρηχά και η πρόσβαση ιδιαίτερα εύκολη.



Επίσης, λόγω της αργιλώδης σύνθεσης της άμμου, μπορεί κανείς να απολαύσει μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa, μιας και η άμμος αυτή βοηθάει στον καθαρισμό και την σύσφιξη του δέρματος.



shutterstock






















πηγη

travelstyle.gr!

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας