Σε ποιο υπέροχο ελληνικό νησί αναζητούν... κατοίκους - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Σε ποιο υπέροχο ελληνικό νησί αναζητούν... κατοίκους







Το μικρότερο από τα δυο νησιά του συμπλέγματος των Κυθήρων, τα Αντικύθηρα, που μέχρι τον 19ο αιώνα φιλοξενούσε 800 ανθρώπους, σήμερα έχει μόλις... 20 κατοίκους.

Η κατάσταση αυτή προβληματίζει έντονα τον δήμαρχο του νησιού Στράτο Χαρχαλάκη, ο οποίος προσπαθεί να προσελκύσει κατοίκους για μόνιμη εγκατάσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», πριν από λίγες ημέρες το νησί επισκέφθηκε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Χαλίλ του Πατριαρχείου Αντιοχείας, για να συζητήσει με τους λιγοστούς κατοίκους την πρόταση μόνιμης εγκατάστασης τεσσάρων οικογενειών ορθοδόξων χριστιανών από την περιοχή του Λιβάνου, που ενισχύονται από τη Μονή του Μπάλαμαντ.

Η πρόταση μελετάται από ομάδα εργασίας των τοπικών Αρχών.

«Εγώ δεν θέλω να έρθουν εδώ οι οικογένειες και να συντηρούνται με συσσίτια. Όσοι έρθουν, αν έρθουν, πρέπει να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και με την εργασία τους να σταθούν στα πόδια τους και με την εργασία τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου. Για παράδειγμα, ένας από αυτούς τους Λιβανέζους , που μας προτείνουν να έρθει εδώ, είναι μηχανικός, που θα μπορούσε επαγγελματικά να αξιοποιηθεί και από τον δήμο μας. Είναι διατεθειμένες οι Αρχές να μας παράσχουν διευκολύνσεις γραφειοκρατικές και φορολογικές για να προσελκύσουμε κατοίκους στα νησιά μας;» ανέφερε ο δήμαρχος των Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης.Πηγή: www.thetoc.gr/ | Tο διαβάσαμε εδώ

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας