Το όμορφο ακριτικό νησί που επιλέγουν φέτος οι Αυστριακοί - Ταξίδια Ομορφιας
Taxidia Zohs

Το όμορφο ακριτικό νησί που επιλέγουν φέτος οι Αυστριακοί

Η έλλειψη γιατρών στα ορεινά χωριά της Καρπάθου, ένα φράγμα για την ύδρευση και ο βιολογικός καθαρισμός είναι τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει το πανέμορφο νησί της Καρπάθου. Μέχρι πρότινος υπήρχε ανάγκη και για νοσοκομείο αλλά αυτό εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Τα πλοία της γραμμής μπορεί να κάνουν μέχρι και 20 και παραπάνω ώρες να φτάσουν από τον Πειραιά, εντούτοις οι κάτοικοι του ακριτικού αυτού νησιού δεν το βάζουν κάτω.

Ξέρουν πως οι ομορφιές του νησιού μπορούν να αποφέρουν -με σωστή διαχείριση- καρπούς. Η πιο πρόσφατη είδηση από το νησί είναι καλή και πρόκειται για το ταξίδι εμπειριών που πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι από την Αυστρία.

Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της χώρας των Εντελβάις, βρέθηκαν στο νησί των τιτάνων πριν δύο περίπου εβδομάδες. Το ταξίδι οργάνωσε ο ΕΟΤ με τη στήριξη αυστριακών αεροπορικών εταιρειών. Από φέτος, η Κάρπαθος θα έχει απευθείας σύνδεση μέσω τριών αεροπορικών πτήσεων την εβδομάδα με τη Βιέννη και την πόλη Linz.

Ήδη πτήσεις charter από την Αυστρία κατέφθαναν στο νησί από την αρχή της τουριστικής σεζόν. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από το νησί, οι Αυστριακοί απολαμβάνουν και θαλάσσια αθλήματα, όπως το windserfing. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει όμως και για το χωριό Όλυμπος. Πρόκειται για έναν οικισμό «ακροβάτη».

Τα γραφικά σπιτάκια είναι, θα έλεγε κανείς, σφηνωμένα πάνω στον βράχο. Οι Αυστριακοί απολαμβάνουν τον μεσαιωνικό οικισμό του 9ου αιώνα μ.Χ. που αντιστέκεται στον χρόνο. Το πιο εντυπωσιακό όμως για τους τουρίστες είναι το ότι πολλοί από τους κατοίκους του χωριού φοράνε ακόμα στην καθημερινότητά τους τις παραδοσιακές φορεσιές τους!

newsbeast

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας