Ποιο λουλούδι καταπολεμά τους πόνους περιόδου - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ποιο λουλούδι καταπολεμά τους πόνους περιόδου




To προεμμηνορροϊκό σύνδρομο είναι ο έμμηνος πονοκέφαλος σχεδόν κάθε γυναίκας. Τα νέα όμως είναι καλά, ειδικά αφού αυτό μπορεί να ανακουφιστεί αποτελεσματικά με φυσικό τρόπο.

Οι Σουηδοί γιατροί Bertil Larsson και Stefan Fianu του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Hudding έκαναν μια σειρά πειραμάτων χρησιμοποιώντας Evening Primrose Oil ή πιο απλά έλαιο νυχτολούλουδου για τη θεραπεία του PMS, του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, σε 19 γυναίκες μεταξύ 25 και 48 ετών, οι οποίες το έπαιρναν ανελλιπώς επί 6 μήνες. Διαβάστε παρακάτω:


Ο σκοπός ήταν να μετρηθούν οι αντιδράσεις στα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, και τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν να εξαφανιστούν τα συμπτώματα του πρηξίματος της κοιλιάς και του στήθους στο 95% των γυναικών, ενώ η ευερεθιστότητα μειώθηκε κατά 80% και η κατάθλιψη κατά 74%!

Ένα συμπλήρωμα που επίσης φαίνεται να βοηθά πολύ στην κόπωση και την αδιαθεσία πριν από την περίοδο είναι οι αμπούλες βιταμίνης B12 ενώ άλλος ένας παράγοντας που πρέπει να του δώσουμε μεγάλη σημασία είναι η βιταμίνη Ε. Η ιατρική βιβλιογραφία είναι γεμάτη με άρθρα ευυπόληπτων ερευνητών που έχουν διαπιστώσει ότι η χρήση της βιταμίνης Ε είναι η πιο πρακτική και αποτελεσματική θεραπεία για τα συμπτώματα του PMS, και σημειώνουν ότι οι ανάγκες λήψης της βιταμίνης αυξάνονται κατά 10 έως 50 φορές από τις άλλες μέρες.
Κατά την περίοδο και την εμμηνόπαυση, υπάρχουν γιατροί που προτείνουν ως ελάχιστη καθημερινή λήψη, τις 600 iu βιταμίνης Ε, και προτείνουν να συνοδεύεται μάλιστα από λεκιθίνη.

Μια πολύ φυσική συνταγή, τέλος, για τους πόνους: Στις αρχές του αιώνα, οι γυναίκες, που ζούσαν κοντά στη φύση, έβραζαν κι έπιναν αφέψημα κανέλας με εκπληκτικά αποτελέσματα όσον αφορά την παυσίπονη δράση του! Με τον ίδιο τρόπο, μάλιστα, λένε πως αντιμετώπιζαν τις ίδιες μέρες τον πονοκέφαλο και την κούραση.

Youweekly.gr:

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας