Αυτή η "διπλανή" μας χώρα έχει τα πιο βρώμικα νερά στην Ευρώπη - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Αυτή η "διπλανή" μας χώρα έχει τα πιο βρώμικα νερά στην Ευρώπη



Η καθαρότητα των ελληνικών νερών φτάνει στο 97%, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 85%. Υπάρχει όμως μία γειτονική χώρα με πολύ βρώμικα νερά

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει τη θετική τάση των τελευταίων 40 ετών για ολοένα και καθαρότερα ύδατα σε παραλίες και περιοχές κολύμβησης στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα ανήκει στην κορυφαία πεντάδα με το τουλάχιστον 95 % των υδάτων κολύμβησης να αξιλογούνται ως «εξαιρετικής ποιότητας». Αντίθετα, «ανεπαρκής» αξιολογήθηκε το 2016 η ποιότητα των υδάτων στο 1,5 % (1,4 % για τις χώρες της ΕΕ) των περιοχών κολύμβησης.



Εντύπωση προκαλεί ότι ο υψηλότερος αριθμός περιοχών κολύμβησης με ύδατα «ανεπαρκούς ποιότητας» καταγράφηκε στην Ιταλία (100 περιοχές κολύμβησης ή ποσοστό 1,8 %). Ακολουθεί η Γαλλία (82 περιοχές κολύμβησης ή 2,4 %) και η Ισπανία (39 περιοχές ή 1,8 %).

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην γειτονική Αλβανία. Η γειτονική χώρα είναι πρωταθλήτρια στα ύδατα "ανεπαρκούς ποιότητας" καθώς μόνο το 37% των δειγμάτων κρίθηκε καλής ποιότητας. Την Αλβανία ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση η Ελβετία (σ.σ. μαζί με την γειτονική χώρα είναι οι μόνες εκτός Ε.Ε. από τις οποίες πήραν δείγματα οι άνθρωποι του ΕΟΠ) με ποσοστό 61%.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι πίσω μόνο από το Λουξεμβούργο (100%) που δεν βρέχεται από θάλασσα και τις πολύ μικρότερες Μάλτα και Κύπρο (99%) που βρίσκονται όμως σε πιο ανοιχτή θάλασσα.

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας