Το σικελικό μπαρ του «Νονού»! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το σικελικό μπαρ του «Νονού»!



Για τους σινεφίλ που λάτρεψαν την τριλογία του «Νονού», του Φράνσις Φορντ Κόπολα, η περίοδος που ο Μάικλ Κορλεόνε έφυγε για τη Σικελία, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στις φαμίλιες της Μαφίας, είναι ξεχωριστή.

Ο Μάικλ (Αλ Πατσίνο), βρέθηκε μαζί με τους μπράβους του σε ένα μπαρ-εστιατόριο, υποτίθεται στο χωριό Κορλεόνε, όπου είδε την πρώτη γυναίκα του, την Απολλωνία.

Αυτό το μαγαζί εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα, διατηρώντας το ίδιο στυλ και, βέβαια, φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας το 1971.

Όμως, δεν βρίσκεται στο Κορλεόνε, καθώς η πόλη ήταν υπερβολικά σύγχρονη και πολύ μεγάλη για να αντιπροσωπεύσει την αγροτική Ιταλία όπως αναφερόταν στο μυθιστόρημα του Μάριο Πούτζο.



Έτσι, τα γυρίσματα έγιναν σε διάφορα χωριά της Σικελίας, ανάμεσα στο οποία και το Σαβόκα, κοντά στη Μεσίνα. Εκεί, βρίσκεται το μπαρ Βιτέλι (Vitelli), που πλέον έχει γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Ποιος δεν θυμάται τη σκηνή στην οποία ο Μάικλ Κορλεόνε κάθισε σε ένα υπαίθριο μπαρ μετά από μια μέρα περπάτημα με τους σωματοφύλακες του και συζήτησε με τον ιδιοκτήτη για ένα όμορφο κορίτσι που είχε δει.

Ο ιδιοκτήτης συνειδητοποίησε ότι μιλούν για την κόρη του και οι αντιρρήσεις του κάμφθηκαν όταν έμαθε ποιος ήταν αυτός που ήθελε να την παντρευτεί.

Το όμορφο μπαρ έχει μια βεράντα σκεπασμένη από μια κλιματαριά και είναι μέρος ενός κτιρίου που χρονολογείται από το 18ο αιώνα.

Στο εσωτερικό του υπάρχει συλλογή φωτογραφιών από την παραγωγή της ταινίας και κορυφαίο αναψυκτικό του είναι η γρανίτα από λεμόνι, που ήταν το αγαπημένο του Κόπολα.

Η πόρτα του μπαρ είναι ίδια με αυτή της ταινίας, ενώ εξακολουθεί να πλαισιώνεται από τις ίδιες κουρτίνες με χάντρες.

Στο ίδιο χωριό υπάρχει και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου έγινε ο γάμος του Μάικλ Κορλεόνε και της Απολλωνίας.









Πηγή: Vintage News

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας