Καλλιτέχνης μεταμορφώνει σκουπίδια σε ζώα στέλνοντας το δικό του μήνυμα - Ομορφα Ταξιδια
Taxidia Zohs

Καλλιτέχνης μεταμορφώνει σκουπίδια σε ζώα στέλνοντας το δικό του μήνυμα
Αναπαριστώ τη φύση με τα υλικά που την απειλούν, λέει ο ίδιος – Δείτε φωτογραφίες

Το θέμα του τεράστιου όγκου σκουπιδιών που παράγει ο άνθρωπος επιδιώκει να αναδείξει μέσω της δουλειάς του ο Πορτογάλος καλλιτέχνης δρόμου Artur Bordalo δημιουργώντας εντυπωσιακά «γλυπτά» ζώων. Αντίθετα ωστόσο με τους περισσότερους καλλιτέχνες εκείνος δεν αγοράζει τα υλικά του αλλά τα… συλλέγει από το δρόμο καθώς στόχος του είναι να δημιουργήσει τις ζωικές φιγούρες του με τα υλικά που τις απειλούν.

«Στόχος μου είναι να αναδείξω ένα σύγχρονο πρόβλημα που τείνει να ξεχαστεί, να υποτιμηθεί ή να το θεωρήσουμε αναγκαίο κακό», εξηγεί ο ίδιος. «Παραγωγή σκουπιδιών, υλικά που δεν ανακυκλώνονται, η ρύπανση και οι συνέπειές της στον πλανήτη, όλα περιλαμβάνονται στο πρόβλημα», προσθέτει.


Η ιδέα του, όπως σημειώνει, ήταν να απεικονίσει την ίδια τη φύση- στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ζώα- με υλικά που ευθύνονται για την καταστροφή της.


Τα περισσότερα υλικά του τα βρίσκει σε χωματερές, εγκαταλελειμμένα εργοστάσια ή τυχαία, στο δρόμο ενώ κάποια τα παίρνει και από εταιρείες που ασχολούνται με την ανακύκλωση.

Στα έργα του μπορεί κανείς να αναγνωρίσει εξαρτήματα αυτοκινήτων, λάστιχα, συσκευές, παλιοσίδερα μέχρι καμένους κάδους απορριμμάτων- υλικά που, όπως λέει ο ίδιος «καμουφλάρουν» το αποτέλεσμα των συνηθειών που έχουμε χωρίς οικολογική και κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Ο Bordalo ξεκίνησε από τη γενέτειρά του, την Πορτογαλία, αλλά στη συνέχεια βγήκε και εκτός συνόρων και στα τελευταία ταξίδια του έχει συμπεριλάβει την Εσθονία και τις ΗΠΑ.
πηγή : newsbeast

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας