Η έκθεση, η οποία παρουσιάζει αναπαραστάσεις μυθικών πλασμάτων - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η έκθεση, η οποία παρουσιάζει αναπαραστάσεις μυθικών πλασμάτων

 2 φτερά + 4 πόδια = 1 μύθος
 _2 φτερά + 4 πόδια = 1 μύθος
 
Δρακόπτεροι και δρακόφεις;
Οι δράκοι τους οποίους ανέλυσε ο Ρόμπερτ Κολάουτι, αν εξαιρέσει κάποιος μερικά «εξόφθαλμα» κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι και αυτά που μας κάνουν να τους αποδίδουμε αυτό το όνομα, δεν μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Η μεγαλύτερη ποικιλομορφία ωστόσο φαίνεται να παρατηρείται στους ευρασιατικούς δράκους, στους οποίους εκτός από την ευρωπαϊκή αναφέρονται και η ινδική και η ισλαμική παράδοση. Εδώ διακρίνονται δύο επί μέρους ομάδες. Η πρώτη εκπροσωπείται από τους Dracopteronidae, όπως τους ονομάζει ο βιολόγος, «τρομερούς» δράκους με τέσσερα πόδια και δύο φτερά. «Τους αποκαλώ και ψευδοδράκους» λέει «γιατί ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους». Στη δεύτερη ομάδα κατατάσσονται οι Dracoverisidae, τετράποδοι δράκοι από τους οποίους κατάγονται οι Wyvernidae και οι Serpentidae. Οι Wyvernidae προέκυψαν όταν οι πρόγονοί τους έχασαν σταδιακά δύο πόδια - είναι δηλαδή δίποδοι ή απλώς φτερωτοί δράκοι, ενώ στους Serpentidae τα αρχικώς έξι άκρα του κοινού προγόνου έχουν χαθεί εντελώς οδηγώντας σε μια δρακοφιδίσια μορφή.

πηγη:tovima.gr


 έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου με τίτλο «Μύθοι και τέρατα»,



 Η έκθεση, η οποία παρουσιάζει αναπαραστάσεις μυθικών πλασμάτων, δίνοντας ωστόσο ιστορικές και επιστημονικές πληροφορίες γύρω από αυτά, είναι πραγματικά μαγευτική για τα πιτσιρίκια. «Μπαμπά, δαγκώνει; Γιατί είναι τόσο μεγάλο;» ακούσαμε να ρωτά ένα πεντάχρονο κοριτσάκι καθώς στεκόταν μπροστά σε έναν κινούμενο δράκο, χωρίς ωστόσο να έχει ίχνος τρόμου στο βλέμμα της.
 Να είσαστε, λοιπόν, σίγουροι πως όταν βρεθούν μπροστά σε εκθέματα όπως ο γνωστός από την ελληνική μυθολογία Κύκλωπας (σχεδιάστηκε με βάση ένα κρανίο νάνου ελέφαντα που βρέθηκε σε σπηλιά της Κύπρου), η Χίμαιρα, η οποία ήταν ένα τέρας με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά φιδιού, ο Μονόκερως, το λευκό άλογο με το κέρατο στο μέτωπο, το Γέτι (το έκθεμα δανείστηκε ο σερ Έντμουντ Χίλαρι για να το μελετήσει στη διάρκεια των αποστολών του στο Θιβέτ, τη δεκαετία του 1960) ή το τέρας του Λοχ Νες, που πολλοί πιστεύουν πως όντως κατοικεί ακόμα στη Σκωτία, δεν θα πανικοβληθούν. 
  πηγη. ΑΘΗΝΌΡΑΜΑ











Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας