Γαλλική πόλη με το μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό, μετά το........................... - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Γαλλική πόλη με το μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό, μετά το...........................

Η Τουλούζη (γαλλ. Toulouse) ή Τολόζα (οξιταν. Tolosa) είναι μητροπολιτική πόλη της νότιας Γαλλίας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γαρούνα, ανάμεσα στη Μεσόγειο θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στα Πυρηναία Όρη και τα σύνορα με την Ισπανία. 

 
 Είναι το μεγαλύτερο κέντρο δορυφορικής τεχνολογίας και αστροναυτικής βιομηχανίας της Ευρώπης, καθώς και έδρα της αεροκατασκευαστικής εταιρίας Airbus. Με σχεδόν 100.000 φοιτητές στα τρία πανεπιστήμια και τις ανώτατες και τεχνικές σχολές της, είναι σήμερα η τρίτη στη σειρά γαλλική πόλη με το μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό, μετά το Παρίσι και την Λυών.
 Τουλούζη Γαλλία
 Κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά κέντρα της Δυτικής Ευρώπης διατηρώντας την ισχύ της ως τον 18ο αιώνα οπότε με το ξέσπασμα της βιομηχανικής επανάστασης λόγω ελλείψεων εργατικών χεριών ήρθε σε μεγάλη παρακμή. Επανήλθε σε ανάκαμψη τον 20ο αιώνα λόγω των στρατιωτικών και αεροναυτικών βιομηχανιών που ιδρύθηκαν με την ευθύνη της Γαλλικής κυβέρνησης
  File:Toulouse Saint Sernin (2012.08) 08.jpg
 
 
Η κοινότητα μερίσματος της μεγάλης Τουλούζης δημιουργήθηκε (1201), προκειμένου να διευκολύνει τις οικονομικές, κοινωνικές, μεταφορικές σχέσεις ανάμεσα στην πόλη της Τουλούζης και τα ανεξάρτητα προάστια γύρω απο αυτήν. Διαδέχθηκε ένα συμβούλιο μικρότερης ισχύος που είχε δημιουργηθεί (1992) για τον συγκεκριμένο σκοπό συνδυάζει την πόλη της Τουλούζης με 24 ανεξάρτητες κοινότητες καλύπτοντας έκταση 380 Km2 με πληθυσμό 583.229 κατοίκους (απογραφή 1999) 67% εκ των οποίων ζουν μέσα στην πόλη της Τουλούζης. Τον Φεβρουάριο του 2004 ο πληθυσμός έφτασε τους 651.209 κατοίκους (65,5% στην πόλη της Τουλούζης). Παρόλα αυτά ο συνολικός πληθυσμός της κοινότητας αποτελεί μόλις το 61% της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής.

 Montage Toulouse 2.jpg
 Les ponts de Toulouse (Άλλα)











Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας