Ποια ειναι η πιο παγωμένη πόλη της χώρας? - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ποια ειναι η πιο παγωμένη πόλη της χώρας?



Το Γιακούτσκ (Яку́тск) είναι πόλη της Σιβηρίας και πρωτεύουσα της ρωσικής Δημοκρατίας των Σαχά, η οποία συνήθως αναφέρεται ως Γιακουτία. Είναι επίσης το σημαντικότερο λιμάνι του πλωτού ποταμού Λένα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2002, ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 210.642 κατοίκους. Από τη Μόσχα απέχει σε ευθεία γραμμή 4.880 χιλιόμετρα.
Η πόλη ιδρύθηκε το 1632 ως φρούριο από Κοζάκους, οι οποίοι εξερευνούσαν τη Σιβηρία για λογαριασμό του Ρωσικού Βασιλείου.
 
 Γιακούτσκ είναι η μεγαλύτερη πόλη που βρίσκεται στη permafrost ζώνη. Το κλίμα είναι απότομη τύπου Continental. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά μέτρια, οι χειμώνες είναι μακρά και πολύ κρύο.

Η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο - περίπου +19 βαθμούς Κελσίου, στην περίοδο Ιανουαρίου - περίπου -40 βαθμούς C. Παγετός είναι συχνά στους -50 βαθμούς Κελσίου, το καλοκαίρι, είναι συχνά έως +30 βαθμούς C. Το ελάχιστο είναι -65 βαθμούς C, απόλυτο ανώτατο όριο - λίγο λιγότερο από +40 βαθμούς C.

Είναι περίπλοκο να φτάσει Γιακούτσκ με αυτοκίνητο: το ομοσπονδιακό αυτοκινητόδρομο M56 "Lena" καταλήγει στον οικισμό Nizhny Bestyah, που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Λένα, απέναντι από το Γιακούτσκ.


Fotos do inverno em yakutsk na sibéria 10
 
 Όντας το διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, Γιακούτσκ δεν έχει αναπτυγμένη βιομηχανία. Κύριες βιομηχανίες είναι αυτές που υποστηρίζουν τη ζωή της πόλης. Πάνω από το ήμισυ (53,5%) είναι η έξοδος της βιομηχανίας καυσίμων και ενέργειας, 17,7% - βιομηχανία τροφίμων, 11,1% - διαμάντι faceting, 4,3% - προϊόντων δομικών κατασκευών, 3,2% - επεξεργασία μετάλλων .
 Γιακούτσκ βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Λένα. Ένα λιμάνι του ποταμού είναι σε δράση. Το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου, λόγω της απουσίας των σιδηροδρόμων περνά μέσα από το λιμάνι του ποταμού. Εκτός αυτού, ποτάμι συγκοινωνία συνδέει Γιακούτσκ με άλλους οικισμούς της Lena λεκάνη.





Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας