Η Νέα Υόρκη της Νότιας Αμερικής. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η Νέα Υόρκη της Νότιας Αμερικής.

Το Σάο Πάολο, ορθότερα Σάο Πάουλο (πορτογαλικά: São Paulo, Άγιος Παύλος) είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας του Σάο Πάολο στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο (γεωγραφικό πλάτος 23°32'36"Ν και γεωγραφικό μήκος 46°37'59"Δ) σχεδόν πάνω στον τροπικό του καρκίνου, σε απόσταση 400 χλμ. από το Ρίο ντε Τζανέιρο, και 1.030 χλμ. από την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Μπραζίλια.
Αν και το επίσημο όνομα της πόλης είναι Σάο Πάολο ντε Πιρατίνιγκα, σήμερα είναι περισσότερο γνωστή ως Σάο Πάολο. Η συνολική έκτασή της είναι 1.523 τ.χλμ. και ο πληθυσμός της υπερβαίνει τα 11 εκατομμύρια το 2006. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στο νότιο ημισφαίριο. 
 
 
Οι πόλεις του Σάο Πάολο, του Ρίο Ντε Τζανέιρο και της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Μπραζίλια σχηματίζουν ένα τρίγωνο το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό ως το "βιομηχανικό τρίγωνο της Βραζιλίας". Εκεί βρίσκεται η καρδιά της βιομηχανίας της Βραζιλίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βιομηχανική παραγωγή του συγκροτήματος της πόλης του Σάο Πάολο είναι μεγαλύτερη από την βιομηχανική παραγωγή όλων των χωρών της λατινικής Αμερικής μαζί. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές πόλεις στον κόσμο. Στο Σάο Πάολο είναι εγκατεστημένες περισσότερες από πενήντα χιλιάδες επιχειρήσεις και εργοστάσια παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων. Εξ άλλου στο Σάο Πάολο βρίσκεται το κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας της Βραζιλίας. Δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια διακινούνται στην χρηματαγορά του Σάο Πάολο το δέ χρηματιστήριο είναι απο τα μεγαλύτερα στον κόσμο.


Anhangabau Valley, Sao Paulo, Brazil
Σημαντική θέση κατέχει επίσης στη πόλη το φημισμένο "Μουσείο του Σάο Πάολο" με μεγάλες συλλογές της δυτικής τέχνης στη Λατινική Αμερική με έργα των Πάμπλο Πικάσο, Ρεμπράντ, Κλωντ Μονέ και Βαν Γκογκ. Επίσης άλλα σημαντικά μουσεία της πόλης είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Αεροναυτικό Μουσείο, και ο Οίκος των "Μπαντεϊράντε". Στο Σάο Πάολο διοργανώνεται επίσης κατά τα τελευταία χρόνια η ομώνυμη διεθνής έκθεση "Σάο Πάολο Μπιενάλ" από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.


Η καλύτερη επιλογή είναι το Μετρό. Είναι ασφαλές , καθαρό , αξιόπιστο και θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Εχει τέσσερις γραμμές ( πράσινη,κόκκινη,μπλε και μωβ ) και συνδέεται με τον προαστιακό του Σάο Πάολο.

Η παλιά πόλη διατηρεί εντυπωσιακά κτίρια όπως ο καθεδρικός και το Δημοτικό Θέατρο, γύρω από τα οποία κυκλοφορεί πλήθος κόσμου και με μια καλή βόλτα ανάμεσα στους λογής λογής τύπους που αράζουν σου δίνει μια καλή αίσθηση αυτού που άλλοτε ήταν το κέντρο της πόλης και τώρα το φολκλόρ της. Χαμογελαστοί αλλά καημένοι, πωλούν ρίγανη και άλλων ειδών βότανα, φασόλια, καρπούς και φρούτα και αγοράζουν... χρυσό! Η ιστορία της τεράστιας πόλης μπερδεύεται με την ακόρεστη δίψα της για μέλλον.
Παλιά κτίρια, με μια γοτθική εσάνς δίπλα σε θηρία τζαμαριών και τσιμέντου φτιάχνουν το αλλόκοτο καρδιογράφημα -μεταφορικά και κυριολεκτικά- του λατινοαμερικάνικου αστικού κολοσσού.


Σαο Πάολο Βραζιλία
ο Σάο Πάολο, αν και ιδρύθηκε το 1554, άρχισε να αναπτύσσεται ουσιαστικά τον 17ο αιώνα. Τότε οι εξερευνητές άρχισαν να ενδιαφέρονται για την εξόρυξη μετάλλων και ανακάλυψαν τα μεταλλεία χρυσού σε γειτονικές περιοχές.
Σάο Πάολο: Η... Νέα Υόρκη της Νότιας Αμερικής
Με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Βραζιλίας, στις αρχές του 19ου αιώνα, η πόλη έγινε πρωτεύουσα μιας μεγάλης επαρχίας και προσέλκυσε μεγάλο αριθμό διανοουμένων και φοιτητών. Ετσι, σιγά σιγά μεταμορφώθηκε σε πολιτικό και πνευματικό κέντρο. Τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα η ανάπτυξη της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων έφερε πλήθη μεταναστών από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους στίγμα στην καθημερινότητα της πόλης. Μπορεί σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας να είναι η Μπαζίλια και το Ρίο ντε Τζανέιρο ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός, το Σάο Πάολο όμως είναι η επιχειρηματική καρδιά, μια πόλη με εντελώς δικό της χαρακτήρα, που θεωρείται από πολλούς η Νέα Υόρκη της Νότιας Αμερικής.


Η Avenida Paulista, νοτιοδυτικά του κέντρου, είναι η λεωφόρος των ουρανοξυστών, ενώ στη γειτονική περιοχή Cerqueira Cesar είναι συγκεντρωμένα τα καλύτερα εστιατόρια, καφέ και κλαμπ. Η αριστοκρατική γειτονιά, το «Κολωνάκι» του Σάο Πάολο, είναι η συνοικία Jardim Paulista.
Μεγάλες μονοκατοικίες με περιποιημένους κήπους, δρόμοι με ονόματα ευρωπαϊκών χωρών, πολυτελή αυτοκίνητα, πανάκριβα καταστήματα. Περπατώντας εδώ διαπιστώνεις πως παρόλο που βρίσκεσαι σε μια χώρα με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, το 1% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες απόλυτης χλιδής, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί από τους πάμπλουτους μετακινούνται με... ελικόπτερα για να αποφεύγουν την κίνηση των δρόμων.
Οι παραλίες στην ακτή του Ατλαντικού αποτελούν δημοφιλή προορισμό για τουρίστες και ντόπιους.  Οι παραλίες στην ακτή του Ατλαντικού αποτελούν δημοφιλή προορισμό για τουρίστες και ντόπιους.
<<πηγη. εθνος>>









Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας