Σπάνια θαλάσσια είδη ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Σπάνια θαλάσσια είδη ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες




Σπάνια θαλάσσια είδη ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες, κάποια από τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, σε μία περιοχή που θεωρείται από τις πιο αφιλόξενες του πλανήτη.

Το όμορφο πολλές φορές κρύβει παγίδες. Το ίδιο συμβαίνει και με το φυτό Drosera, τις γνωστές σε εμάς δροσοσταλίδες. Το συγκεκριμένο φυτό, είναι πολύ όμορφο και σαγηνευτικό και έτσι ελκύει πολλά έντομα, τα οποία όμως δεν ξέρουν ότι το πανέμορφο αυτό φυτό είναι άκρως επικίνδυνο για τα ίδια. Έτσι, όταν τα έντομα κάτσουν πάνω στις δροσοσταλίδες, αυτές εκκρίνουν μία κολλώδη ουσία που τα παγιδεύει και δεν τα αφήνει να φύγουν
Η Hydnora africana είναι ένα φυτό της κατηγορίας των αχλωρόφυλλων (achlorophyllous) ενδημικό της νοτίου Αφρικής.  Το φυτό φυτρώνει υπόγεια, εκτός από ένα σαρκώδες λουλούδι που αναπτύσσεται πάνω στην επιφάνεια του εδάφους και αναδύει μια μυρωδιά περιττωμάτων για να προσελκύσει  σκαθάρια που τρέφονται με περιττώματα ή ψοφίμια.Το λουλούδι λειτουργεί σαν παγίδα για μικρό χρονικό διάστημα, κρατώντας φυλακισμένα τα σκαθάρια που έχουν μπει και τα απελευθερώνει όταν το λουλούδι ανοίξει εντελώς.

L. hookeri με 2 "κεφάλια" να εμφανίζονται





Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας