Το Κιλαουέα (χαβαϊανή γλώσσα: Kīlauea) είναι ηφαίστειο της Χαβάης νήσου και ένα ........................... - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το Κιλαουέα (χαβαϊανή γλώσσα: Kīlauea) είναι ηφαίστειο της Χαβάης νήσου και ένα ...........................


Αρχείο:Puu Oo looking up Kilauea - edit.jpg
Ο κρατήρας Πουόο
Το Κιλαουέα δημιουργήθηκε τα τελευταία 300.000 με 600.000 χρόνια από το θερμό σημείο της Χαβάης.Αν και δεν είναι το νεότερο ηφαίστειο που έχει δημιουργηθεί από το θερμό σημείο, είναι το νεότερο ηφαίστειο που βρίσκεται πάνω από την επίφανεια της θάλασσας, αφού η κορυφή του υπεράκτιου ηφαιστείου Λοΐχι βρίσκεται 1.150 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.            
 

Εντυπωσιακές εικόνες μας χαρίζει το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή δραστηριότητα τα τελευταία 28 χρόνια. Τελευταία, ωστόσο, οι επιστήμονες κάνουν λόγο για έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, καθώς ένας από τους πυθμένες του κρατήρα κατέρρευσε προκαλώντας 150 μικρές σεισμικές δονήσεις. Κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του ηφαιστείου, δημιουργήθηκε μια ρωγμή στο έδαφος και μια στήλη λάβας εκτινάχθηκε σε ύψος 22 μέτρων.


Ηφαίστειο Κιλαουέα
Ηφαίστειο Κιλαουέα
Καλαπάνα, Χαβάη - 31/3/2008
Παχύρευστη λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα, στην Καλαπάνα της Χαβάης, συνεχίζει να χύνεται στον Ωκεανό, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα.
Το Κιλαουέα (χαβαϊανή γλώσσα: Kīlauea) είναι ηφαίστειο της Χαβάης νήσου και ένα από τα πέντε ασπιδωτά ηφαίστεια που αποτελούν το νησί. Το όνομα Κιλαουέα σημαίνει «αυτός που διασκορπίζεται» ή «που γρήγορα εξαπλώνεται» στην γλώσσα της Χαβάης και αναφέρεται στα συχνά ξεσπάσματα λάβας. Ο κώνος Πουόο συνεχώς εκρήγνυται στην ανατολική ζώνη ρήγματος από το 1983, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη έκρηξη ζώνης ρήγματος τα τελευταία 200 χρόνια. Τριάντα πέντε εκρήξεις έλαβαν χώρα από το 1952, μη συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος επεισοδίου. Λάβα ηλικίας μικρότερης των 1000 ετών καλύπτει το 90% του Κιλαουέα.



Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας