ποια τα οφέλη απο την σοκολάτα? - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

ποια τα οφέλη απο την σοκολάτα?



Αγαπάμε έναν τίτλο που λέει ότι η σοκολάτα είναι καλό για εμάς, αλλά και πόσο ισχυρή είναι στοιχεία για τα πλεονεκτήματα - και δεν έχει σημασία αν η έρευνα χρηματοδοτείται από κατασκευαστές σοκολάτας;

Η ιστορία μέχρι στιγμής είναι ότι η πολύ σκούρα σοκολάτα, αλλά δεν πρόκειται για σοκολάτα γάλακτος, έχει μια υψηλή συγκέντρωση των ισχυρών αντιοξειδωτικών που ονομάζονται φλαβονοειδή που μπορεί να έχουν οφέλη για τα αιμοφόρα αγγεία, όπως η παροχή βοήθειας για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης λίγο. Μία θεωρία είναι αυτές φλαβανόλες τη βελτίωση της λειτουργίας του εσωτερικού τοιχώματος των αιμοφόρων αγγείων. Αυτή η επένδυση παράγει νιτρικό οξείδιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη διατήρηση αρτηρίες χαλαρή και ανοιχτή, καθιστώντας ευκολότερο για το αίμα να ρέει μέσα από αυτά.

Υπάρχουν επίσης αποδείξεις οτι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή σχηματισμού θρόμβων, ενώ μια πρόσφατη μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ βρήκαν δύο φλιτζάνια την ημέρα της flavanol πλούσια σε κακάο βελτίωση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά μόνο εκείνοι των οποίων η ροή του αίματος ήταν ήδη απομειωθεί. Δεν είναι η πρώτη μελέτη που να υποδηλώνουν σοκολάτα είναι καλή για μεγάλα μυαλά. Πέρυσι Ιταλοί ερευνητές ανέφεραν ότι δίνει μια υψηλή δόση ρόφημα σοκολάτας flavanol στα ηλικιωμένα άτομα με ήπια γνωστική εξασθένηση, επίσης, βελτίωση της μνήμης.

Ένα άλλο σημείο brownie για τη σοκολάτα είναι το γεγονός ότι δεν θεωρείται Clogger αρτηρίας.
Διαφήμιση

"Ενώ η σοκολάτα είναι πλούσια σε λιπαρά, οι τύποι του λίπους που περιέχει πιστεύεται ότι έχουν ουδέτερη επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα,'' λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Tim Crowe, της Σχολής Πανεπιστήμιο Deakin της άσκησης και της διατροφής Επιστημών.

Ελπιδοφόρα και αν ακούγεται αυτό,'' τρώνε περισσότερο σκοτεινή'' σοκολάτα είναι απίθανο να εμφανιστεί σε διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές οποτεδήποτε σύντομα. Όχι μόνο δεν τους δεσμούς μεταξύ μαύρης σοκολάτας και τα αιμοφόρα αγγεία Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αλλά υπάρχει πολύ ισχυρότερα στοιχεία ότι άλλα πράγματα, όπως τακτική άσκηση και μια υψηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, κάνει καλύτερη δουλειά από τη διατήρηση των αρτηριών και η πίεση του αίματος υγιών.

Αν θέλετε σοκολάτα για οφέλη για την υγεία της, η κατώτατη γραμμή είναι αυτό: θα πρέπει να έχετε τη σκοτεινή ουσία που περιέχει 70 έως 85 τοις εκατό κακάο. Αυτό είναι διαφορετικό από τις σοκολάτες κατατάσσεται ως κορυφαία πωλητές Αυστραλίας - Cherry ώριμα (μόνο το 22 τοις εκατό μαύρη σοκολάτα), ακολουθούμενη από το γάλα Dairy και ο Άρης Μπαρ.

Και μια μικρή σοκολάτα πηγαίνει πολύ μακριά.

"Μια σειρά από σκούρα σοκολάτα δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετή,'' λέει ο Κρόου, η προσθήκη θα μπορούσε να ξύσει από την ακόμη λιγότερο. Μόλις ένα τετράγωνο ημέρα έχει βρεθεί να έχουν οφέλη." Η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο kilojoule- πυκνά τρόφιμα που τρώμε. Μια 100 γραμμαρίων μπλοκ έχει 2240 θερμίδες, περισσότερο από το ένα τέταρτο των kilojoule ανάγκες ενός μέσου ενήλικα Αυστραλίας. "

Μαύρη σοκολάτα δεν είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε φλαβανολών στη διατροφή σας. Τσάι, τα σταφύλια και τα μήλα είναι πλούσια σε πηγές, αν και δεν μπορεί να κάνει τα ίδια αναγκάζοντας τους τίτλους.

Μεγάλο μέρος της έρευνας σε σοκολάτα έχει χρηματοδοτηθεί από τους κατασκευαστές σοκολάτας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε, Crowe λέει.

"Είναι απλά ότι η βιομηχανία είναι πιο πιθανό να χρηματοδοτήσει την έρευνα που είναι πιθανόν να έχουν θετικά αποτελέσματα και ορισμένοι ερευνητές μπορεί να εμποδιστεί από την έρευνα εκδόσεων που δίνει αρνητικό εύρημα."

Νωρίτερα αυτό το έτος μια αυστραλιανή μελέτη από το Swinburne University έθεσε ως στόχο να δούμε αν ένα καθημερινό ρόφημα σοκολάτας εμπλουτισμένη με φλαβονοειδή τη βελτίωση της διάθεσης και τη γνωστική λειτουργία. Αν δεν βοηθήσει με την ψυχική ευκρίνεια, το έκανε βελτιώνουν τη διάθεση, λέει ο Con Stough, του Κέντρου Swinburne University για τα Ανθρώπινα Ψυχοφαρμακολογία.

Όμως, ενώ η σοκολάτα μπορεί να μοιάζει πολλά υποσχόμενη σε μελέτες με μια συγκεκριμένη δόση φλαβονοειδή, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για μια σοκολάτα από το σούπερ μάρκετ περιέχει ένα υψηλό επίπεδο αυτών των αντιοξειδωτικών, διότι μπορεί να καταστραφεί κατά τη διαδικασία παρασκευής, λέει.

"Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι δεν υπάρχουν πολλά εκεί - αλλά η σοκολάτα θα εξακολουθεί να έχει καλή γεύση."
πηγη


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας