Ο πρώτος πλανήτης στο μέγεθος της γης . - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ο πρώτος πλανήτης στο μέγεθος της γης .


Kepler-78b, που βρίσκεται περίπου 700 έτη φωτός, έχει ομοιότητες με τον κόσμο μας, αλλά και περιφέρεται γύρω από το άστρο του τόσο κοντά, μέρες του διαρκούν μόνο λίγες ώρες-ότι, στην πραγματικότητα, είναι μια ζωντανή κόλαση

NASA
Kepler-78b περιφέρεται γύρω από το αστέρι του κάθε 8,5 ώρες


Μια ομάδα αστρονόμων έχουν βρεθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα, 700 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Κύκνου, ο πρώτος πλανήτης στο μέγεθος της Γης που έχει βραχώδη σύνθεση, όπως αυτή του κόσμου μας. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει επίσης μια πολύ παρόμοια μάζα. Αλλά εδώ η ομοιότητα τελειώνει, επειδή αυτός ο εξωπλανήτης, που ονομάζεται Kepler-78b, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι παρόμοιο με τον Ήλιο όσο πιο κοντά μία ημέρα είναι πολύ σύντομη, ο χρόνος της μιας εργάσιμης ημέρας, μόλις 8,5 ώρες, το οποίο είναι πάρα πολύ καυτό να υποστηρίξει ζωή. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σε δύο ξεχωριστές μελέτες στο περιοδικό Nature , οι επιστήμονες με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Χαβάης στη Manoa, Χονολουλού, και το Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία.

Αυτός ο νέος κόσμος ανακαλύφθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA, μέσω της τεχνικής της διαμετακόμισης, η οποία εντοπίζει έναν πλανήτη, όταν περνά από καιρό σε καιρό μπροστά από το άστρο του, μπλοκάροντας ένα μικρό κλάσμα του φωτός του, σαν minieclipse. Είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος στο «κυνήγι» για εξωηλιακούς πλανήτες. Στη συνέχεια, μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων από διαφορετικά κέντρα και παρατηρητήρια μπορούσε να δει ότι ο Κέπλερ-78b εξοικονομεί σημαντικές ομοιότητες με τη Γη.

Και είναι ότι όχι μόνο έχει μέγεθος σχεδόν πανομοιότυπο με πλανήτη μας-της ακτίνας είναι 1,2 φορές από το δικό μας, αλλά η μάζα της, η οποία επιβεβαιώθηκε από τη μέθοδο ακτινικής ταχύτητας, επίσης παρόμοια, περίπου 1,7 φορές, και πυκνότητα, πολύ παρόμοια, μεταξύ 5,3 και 5,57 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό της Γης είναι 5,5 - γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι, επίσης, που αποτελείται κυρίως από πέτρα και σίδερο. "Όταν έχεις το μέγεθος και η μάζα ενός αντικειμένου, μπορείτε να υπολογίσετε την πυκνότητά του, και ως εκ τούτου τον προσδιορισμό της σύνθεσης», λέει ο Andrew Howard του Πανεπιστημίου της Χαβάης, επικεφαλής συγγραφέας ενός από τα άρθρα.

Επιπλέον, αυτός ο κόσμος είναι μέλος μιας νέας κατηγορίας ultrashort περιόδου πλανήτες πρόσφατα εντοπίστηκαν από το διαστημικό σκάφος Kepler που περιστρέφονται γύρω από αστέρια τους σε λιγότερο από 12 ώρες. Είναι επίσης μικρό, περίπου μία με δύο φορές το μέγεθος της Γης. Kepler-78b είναι ο πρώτος πλανήτης σε αυτή τη νέα τάξη που η μάζα του έχει μετρηθεί. Για τους επιστήμονες, είναι ένα μυστήριο το πώς σχηματίζονται οι πλανήτες τόσο κοντά στα αστέρια τους (μόνο το 1% της απόστασης μεταξύ Γης-Ήλιου στην περίπτωση του Kepler-78b).
Μια κόλαση

Kepler-78b είναι, από την άποψη της μάζας, την κερκίδα και την πυκνότητα, ο πλανήτης μοιάζει περισσότερο με τη Γη απ 'όλα στο οποίο έχουν αυτές οι παράμετροι έχουν μετρηθεί, αλλά δεν είναι καθόλου καλός υποψήφιος για να βρει τη ζωή πέρα. Η εγγύτητά του στο αστέρι του το καθιστά μια κόλαση όπου θα ήταν αδύνατο να βρεθεί οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό, καθώς η θερμοκρασία του είναι "τουλάχιστον 2.000 βαθμούς υψηλότερη», λέει ο Josh Winn, ένας επιστήμονας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) που συμμετείχαν σε η μελέτη.

Όσο για το αστέρι, κάπως μικρότερο και ελαφρύτερο από τον Ήλιο, κάνει μια πλήρη περιστροφή κάθε 12,5 ημέρες. Η ταχύτητά του είναι 1,5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, για την ταχύτητα του έναν βιαστικό περίπατο. "Το αστέρι κινείται με την ίδια ταχύτητα όπως όταν πάμε στο σχολείο ή για ψώνια», λέει ο Ρομπέρτο ​​Sanchis - Ojeda, MIT. "Η διαφορά είναι ότι αυτό το αστέρι είναι 700 έτη φωτός μακριά, οπότε φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να μετρήσει τις ταχύτητες από μακριά".

Οι επιστήμονες λένε ότι θα συνεχίσουν να μάθουν περισσότερα για Kepler-78b, όπως τα χαρακτηριστικά της επιφάνειας και την ατμοσφαιρική σύνθεση, ένα επίτευγμα που αναμένεται να έχουμε σύντομα.

πηγη

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας